I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, June 23, 2014

Selamat Kembali Semula Ke Rumah Sendiri

Pheww... akhirnya semalam saya sekeluarga kembali semula ke rumah kami yang tercinta, selepas genap 2 minggu berkampung di rumah ibu bapa saya.


Sebenarnya, takde apa2 yang berlaku pun. Saya rasa nak duduk di rumah ibu bapa sebab boleh dikatakan dalam tempoh 2 minggu tu, suami saya balik kerja lambat. Jadi daripada sekadar duduk bertiga dengan anak-anak, suami cadangkan balik ke rumah parents saya, supaya tak sunyi.


Inilah keindahannya apabila duduk berdekatan dengan orang tua. Bila-bila masa saya perlukan mereka, mereka sentiasa ada. Bila-bila masa mereka perlukan saya, saya juga sentiasa ada. Berbaktilah kepada orang tua sedaya upaya yang kita mampu.


Anak-anak pun seronok balik ke rumah tok wan dan nenek mereka. Dapat berjumpa dengan makcik dan pakcik mereka. Biarpun masing-masing sama sibuk, tetap dapat meluangkan masa pada waktu malam sebelum masing-masing masuk ke bilik tidur.


Actually, bukanlah maksudnya tinggal rumah 2 minggu terus tak balik-balik. Selang 2-3 hari, saya tetap balik ke rumah, cek mailbox dan tengok rumah if ada apa-apa kan. Alhamdulillah, semua ok.


Bila balik ke rumah sendiri, tersenyum dalam hati. Bersepah camana pun rumah sendiri, tetap rumah inilah yang dicintai dan dirindui.


I'm coming homeeeeee..... :)

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

home sweet home

Rai Ourkizuna said...

selamat pulang.. seronok tinggal dengan orang tua.. tapi macam mana pun rumah sendiri jugak yg terbaik.. hehe..

Mar Mansor said...

seronok umah mak ayah dekat..bila2 nk pegi boleh..
saya susah nak balik kg sekarang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *