I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, April 9, 2014

Renew Domain Blog, Update Internet Security, New Laptop Sleeve

Bulan Mac ialah bulan di mana saya renew domain blog ini www.mystorymory.com. Domain ni saya beli melalui Data KL jadi setiap kali tiba masa domain nak expired, diorang akan hantar reminder untuk saya buat payment renew domain.


Masa mula-mula nak register domain ni, saya perlu bayar RM45 dan domain valid untuk tempoh setahun. Lepas tu, tiap-tiap kali renew saya cuma perlu bayar RM40 sahaja / setahun.


Seterusnya, saya juga update Internet Security untuk laptop kesayangan saya ni. Caranya mudah je, pergi je kat Acer Style Vision kat Aeon Tebrau City, mintak diorang install Internet Security Kaspersky dan lepas siap tu, bayar RM100. (Renew setiap tahun).


Alang-alang dah kat situ, saya pun pergi beli laptop sleeve kat kedai Thundermatch. Ada satu pc je lagi kaler hot pink untuk saiz laptop saya ni, apalagi teruslah sambar satu. Harganya RM59.


Actually daripada mula saya beli laptop ni, memang takde laptop sleeve pun. Gigihla simpan laptop ni dalam sarung yang dapat free tu sampai sarung tu koyak lunyai begitu sahaja. Dulu berangan nak beli yang ini, tapi masa tu tengah takde bajet. :)

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan

aTieYusof Family said...

oo...Murah jugak rm40 setahun Uni..sy baru tau :)

Asha Lya said...

lya tak pernah lagi berdomain nie :)

Kesuma Angsana said...

wah byk juga yang dibeli tuk kegunaann berlog ni , happy blogging yer

Rai Ourkizuna said...

aku tak berdomain lagi.. huhu..

Petak Bunga said...

X tau kenoa blog uni sy xleh buka kat ofis..
Diblock...

diana said...

Melabur untuk laptop kesayangan ..semoga ia memberi jasa untuk kita..kan??

adianiez AIDA said...

best jugak ekk if ada domain sendiri :-)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh murah gak domain ni. hehe sheila singgah menabung estee lauder sini~~~

Mar Mansor said...

ooo..setahun rm40 ye setahun..emmm..

saya ada PC je..laptop dah lama rosak takleh baiki lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *