I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, April 29, 2014

E-filing : Borang Anda Telah Berjaya Dihantar

Ni namanya buat kerja last minit.


Tahun sudah, 28 April 2013 baru submit e-filing untuk tahun taksiran 2012.


Tahun ni pulak, 29 April 2014 baru submit e-filing untuk tahun taksiran 2013. Mama saya siap whatsapp tanya,


"Dah buat e-filing ke belum?"

"Tengah buat ni Ma"


Nasib baik internet laju, tak meragam, saya buat e-filing tu kejap aje, yang lamanya sebab cek 2-3 kali semua figure sebelum submit.


Alhamdulillah, sama juga macam tahun lepas, kali ni juga ada cukai yang saya terlebih bayar. Jadi LHDN akan refund semula duit. Bila agak-agaknya dapat tu? Bulan depan kot. Mmm.. tak kisahlah, tapi harap-harapnya dapatlah duit tu sebelum raya. Bolehlah buat untuk shopping raya. Hehehehe...


p/s : Aqiqah untuk Aimi belum lagi saya tunaikan. Plannya nak buat sebelum raya puasa, tapi suami cakap nak buat masa raya haji.

8 comments:

Asha Lya said...

lya tak ada lagi dikenakan cukai nie :)

Rinah said...

Baru nak belajar e-filling. tapi bukan untuk saya.

Cik Nurul said...

lama dah CN tak jengah blog Uni ni.. huhu.. bz..ish2..
btw, CN nak bgtau yg blog CN dh bertukar nama menjadi Travelog Cik Nurul.. Still mengekalkan 'CN'.. hehe...

Mar Mansor said...

en.suami je yang buat..saya tak kena lagi,gaji ciput..huhu..
aqiqah masa raya haji pon ok..

el said...

hahaha mama uols siap pesan lagi tu ek..baguslah mama uols

Time Traveller said...

Baru2 ni abang pun dapat refund dri LHDN.. okla tak lama mana pun.. semoga dimurahkan rezeki.. :D

Salam Kenal :D - http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-6-camden-town.html

aTieYusof Family said...

Last 30 April baru ni kan Uni..harapnya duit refund tu dapat awal lah ye...:)

Shane said...

Hello Uni, just a stranger from Canada dropping by.
My bahasa sebelum Merdeka, but boleh faham 35%, ha ha.
I guess its that time of the year we all have to file our Income tax.
Hope you get a good refund....boleh shopping beli kasut, handbag baru...
Have a great week, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *