I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, April 3, 2014

Cara Penyediaan Melilea Greenfield Organic

1) Masukkan air masak lebih kurang 250-300ml ke dalam shaker. Tak boleh guna air panas atau air suam. Kemudian masukkan 2 scoop apple orchard ke dalam shaker. Scoop dah memang disediakan dalam bekas.

Melilea Apple Orchard - perasa epal organic


2) Masukkan 2 scoop melilea greenfield organic ke dalam shaker. Kalau beli bekas kecil macam gambar kat bawah ni, kene masukkan 2 scoop. Kalau beli bekas besar, masukkan 1 scoop sahaja. Scoop dah memang tersedia dalam setiap bekas melilea yang kita beli, tak kesahlah sama ada beli yang bekas besar atau bekas kecil.

Melilea organic greenfield


3) Goncang / shake kuat-kuar biar greenfield organic tu larut sebati dalam air.

Sekali tengok dah rupa macam air tebu


4) Lepas tu terus minum. Kalau nak tau, melilea greenfield organic ni kita kene minum cepat lepas shake tu. Kalau tak dia akan jadi macam berketul-ketul. Kalau dah berketul-ketul gerenti susah nak lalu kat tekak nanti.

Delicious! Saya suka!


5) Terus minum sampai habis.

:)


Saya selalu minum ni semasa perut kosong lebih kurang pukul 6.30-7.00 am. Sejam lepas tu, baru saya breakfast macam biasa.


Kalau nak tau kenapa saya minum melilea greenfield organic, boleh baca kat sini.


Dan kalau berminat nak cuba, boleh emel pada saya di z.munirah@gmail.com. :)

5 comments:

Rai Ourkizuna said...

dulu pernah minum melilea yg soya punya tu..

Asha Lya said...

ehhh samala shaker kita tu kak :)

Mar Mansor said...

Apa ni? ok sya baca entri lepas

Irfa said...

uni..akak ada hantar emel
nnti jawab ye

nordin omor said...

tahniah pada diri sendiri kerana LIKES supplements.4 what so ever,carry on.saya bukan doktor,but tekak dah rasa except shaklee.thanks 4 sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *