I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, April 18, 2014

Aimi Yang Suka Naik Turun Tangga Supaya Mamanya Cepat Slim

Tengoklah my princess sorang ni. Suka betul dia naik turun tangga. Laju pulak tu. Kalau tak dikasi naik tangga, menangislah dia tersedu-sedan. Kalau dikasi naik tangga, punyalah seronok dia, kejap je dah sampai atas.


Aimi naik turun tangga, Mama yang mengah


Dah kalau Aimi naik turun tangga, haruslah saya standby kat belakang dia menjaga dia supaya dia tak tersilap langkah dan terjatuh. Maka saya pun naik turun tangga terkedek-kedek ikut style Aimi jugak. Mengah tuuu.Tapi bila Aimi dah sampai ke atas, dia punyalah suka siap bertepuk tangan, samalah juga bila dah sampai ke bawah, dia seronok siap bertepuk tangan lagi. :)


So, sampai ke hati nak melarang atau marah Aimi taknak kasi dia naik turun tangga? Tentulah saya tak sampai hati kan.


Cuma, safety tetap nombor satu. Sebab tu lah Mama Aimi ni gigih naik turun tangga bersama Aimi supaya nak jaga Aimi setiap saat. Dan bonusnya, moga Mama cepat slim berkat exercise bersama Aimi setiap hari - naik turun tangga. ^_^

16 comments:

Mar Mansor said...

cara yang berkesan untuk slim nih..umah saya takde tangga, makanya kalau ke umah orang yang ada tangga, Aisyah akan jadi sangat jakun...T___T

Rai Ourkizuna said...

elokla aimi..buat selalu..hehehe...

eyqa yushaiza said...

haha..comelnya aimi. aktif juga dia ye.
kesian mamanya dah mengah asyik turun naik tangga. :))

fir fly said...

Dah pernah tempuh turun naik tangga ni, memenatkan tapi itulah cara mereka belajar

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

Insaallah boleh slim nie...

mselim3

Ayu Zan said...

kak uni kan mmg slim kan.hihi

aimi tengah belajar erti kesungguhn. xpe kan kak. biar dia belajar. :)

Farah Arina said...

hihi comel je, geram. :D

Farah Waheda Wahid said...

salam singgah dan kenal dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html... saya follow sini juga, jemput singgah ke www.bubblynotes.com

aRz MoHa said...

budak budak memang suka tangga kan?

Mia Kassim said...

Salam singgah dan follow sini dari Segmen Mialiana :D

Mimi Azirah said...

Memg satu bonus utk ibunye boleh slim cpt sbb exercise turun naik tgga...

Singgah dan follow blog awk...dr segmen mialiana

Hazirah Muslim said...

SubhanAllah, comelnya ~ hehe
Hai jemput singgah :)
http://hazirahmuslim.blogspot.com/2014/04/fll-2014-natures-fury-semerbak-vendetta.html

Mia Liana said...

aimi ajak mama dia wat exercise tu.... hehehe

thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

MissNick said...

Hehe bagus2...kira pakej ni sambil jaga anak, anak explore benda baru, mamanya kurus...takpe la time ni la dia nak main kat tangga...dah besar sikit takde dah semua tu...moment tu sekali je seumur hidup dia...

Saya dapat link blog ni dari segmen blogwalking kak Mia Liana...so ikut blogwalking n follow sekali :)

Ida Yuni said...

Slm...Comelnya dia....=)
Dr segmen mialiana..Nway...jemput singgah
http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/simple-1st-giveaway-blog-kisah-kita.html
p/s:slm knl...done follow#203 =)

Asha Lya said...

cara yang paling berkesan tu kak nak slim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *