I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, April 10, 2014

Addicted to Blogging

Satu benda baru yang saya realize semenjak saya menjadi blogger part time ni ialah - I am now addicted to blogging!!!


Pada saya, blogging is equal to sharing. Berkongsi. Perkongsian.


Tengok sahajalah blogger yang menggunakan blog mereka sebagai tutorial platform. Diorang share berapa banyak tutorial untuk membantu bloggers yang lain - dan hasilnya, ramai orang mendapat manfaat daripadanya. Banyak pahala diorang dapat tau! In shaa Allah. :)


Kat blog saya ni, pun saya ada buat beberapa tutorial dengan harapan dapat membantu bloggers / orang lain yang memerlukan. Pada masa yang sama, saya juga seronok bila baca blog rakan-rakan bloggers yang lain, macam-macam info yang saya dapat. :)


Tapi betullah, blogging ni memerlukan minat jugak sebenarnya. Kene ada minat menulis (menaip), kene ada minat membaca, kene ada minat untuk berkongsi, kene ada minat untuk luangkan masa untuk blogging dan paling penting, kene ada jugak minat untuk blogwalking. Kalau takde minat ni semua, memang jangan harap apa-apalah.


Saya ni asalnya, takde minat pun nak blogging bagai ni. Tapi ada sesuatu yang berlaku yang membuatkan saya mula mencari ruang untuk blogging.


Lama-kelamaan, saya mula rasa seronok berblogging. Kemudian makin rasa seronok sebab dapat kenal dengan rakan-rakan baru dan untuk entry yang ditulis, ada orang tinggalkan komen. Weeee... :)  Lagi seronok sebab dah mula jana income melalui Nuffnang dan sekarang berjinak-jinak pulak dengan 8share.


Ingat tak sebelum ni saya citer yang dalam akaun 8share saya ada RM1, sekarang sudah bertambah kepada RM2.60. Hihihihi... Naik sehinggit namplohsen pun ahkak dah happy tak hingat! Hahahahaa...


Sebab tu saya berterima kasih sangat-sangat kat korang semua yang sudi klik-klik link berkenaan kat blog saya ni, no matter who you are. Saya pun klik jugak kat blog korang, tapi tu lah, saya ni segan plus malu-malu kucing (meowww) nak inform yang saya ni dah klik.


Ari tu kan, saya klik kat blog mana saya tak ingat, then saya tinggalkan komen bagitau saya dah klik. Bila baca semula, rasa macam ish, macam tak syok je bagitau kan.


Akhirnya, saya decide yang saya memang akan klik tapi saya takkan bagitau blogger itu. Ni kira macam "Ikhlas Tersimpul Rapi di Sudut Hatiku". Boleh gitu? Hehehehe.. :)


Oh, masa dah mencemburui saya (ayat-ayat zaman sekolah). Maka di sini ingin saya nyatakan sekali lagi, I Love Blogging and now I Am Addicted to It! :)

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BETUL TUE TANPA MINAT X DE LA BLOG

Sally Samsaiman said...

blogging is awesome kan kak? :D

Asha Lya said...

seronok berblogging kan kak..lya pun masih baru lagi nie strt thn lepas :)

aTieYusof Family said...

Salam Uni..
erm..dulu masa mula2 berblog sy jenis syok sndiri je.. taip, publish pastu baca sendiri..haha..tapi tulah lama2 jadi addict juga pas dah kenal ramai kawan2 blog yg sgt sporting & sudi berkongsi cerita.. mmg best!
Teruskan menulis...:)

Lily Erliyani said...

saya pula kalau baca mana2 blog saya jarang nak tinggal kan komen. umm..saya macam suka jadik silent readers. tapi sejak dua menjak ni saya macam rajin pulak nak tinggalkan komen. ni macam sekarang ni. hihihi.. salam perkenalan =)

Rai Ourkizuna said...

aku memang suka bab tulis menulis syok sendiri ni..hahaha.. nak jadi penulis mmg takde bakat.. so jadilah blogger kan.. income tu side.. yg penting dapat ramai kawan.. catch up dgn kawan lama camni pun okay..

Irfa said...

sama cam rai
blogger konon
tp blogger syok sendiri,haha
sbnrnya syok dpt kawan baru

Puan Gojes said...

hehe. kita sama ;)
tapi kadang ada juga masanya mood tak de idea tu datang T_T

Mar Mansor said...

singgah umah orang mesti nak klik..tapi kalau masa tu kluar iklan burung tu je..tak dapat la nak klik kan..

Nurul said...

Betul tu Uni...
nrl kalau singgah mana2, selalunya akan klik2 jg... malu nak tinggal komen kata klik iklan sana... ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *