I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, March 27, 2014

UPDATED : Saya Dah Follow 303 Blog Setakat Ini dan Tak Boleh Nak Follow Blog Yang Lain

Pening kepala. Sibuk blogwalking cari tutorial dan penjelasan kenapa jadi macam ni - saya tak boleh follow blog orang lain, sebab blogger.com cakap saya dah follow maksimum 300 blog.


Bila saya cek, saya dah follow 303 blog. So memang kene unfollow sesetengah blog ke, supaya saya boleh follow blog-blog baru? Hua hua hua...


Aduhai, pening kepala. Dahla tak berapa celik it.


Macamana nak buat ya? Supaya saya boleh follow lebih daripada 300 blog dengan jayanya?


UPDATED! (27 March 2014)


Tadi saya ada try follow satu blog ni. Dia letak ikon follow kecik kat belah kanan atas blog dia tu.


Instead of tekan butang "Follow" kat widget follower dia, saya tekan kat ikon follow kecik tu. Dan hasilnya, saya BERJAYA FOLLOW BLOG dia! (Padahal saya dah follow maksimum 300 blog tuuuu)


Surprise sungguh!


Jadinya, sementara nak mengatasi masalah tak boleh follow guna widget follower ni, saya akan follow dengan cara klik ikon follow kecik kat atas tu. Itupun kalau blog tu ada install ikon follower kecik tu lah.


Kalau diorang tak install, makanya tak bolela saya nak follow sebab blogspot saya ni macam tengah problem. Nak follow through Reading List pun tak sukses. Huwaaa...


Saya juga dah install ikon follow kecik kat belah kanan atas blog saya ni. Tutorialnya saya cedok kat sini. Kot-kot korang pun tak boleh nak follow saya guna widget follower, korang klik je kat ikon follower kecik tu. In Shaa Allah, pasti boleh follow dengan jayanya. :)


UPDATED! (28 March 2014)


Untuk sesetengah blog yang tak install ikon kecik follow kat belah kanan atas blog tu, kita masih follow blog diorang. Caranya, dengan add to reading list kat dashboard kita.


Memang akan kuar notification "maximum follow 300 blogs" tu, tapi kita continue add in. Buat berkali-kali, then pasti boleh.


Other alternative, kita cuba lagi the next day. Then pasti boleh.


Saya dah cuba, dan memang menjadi. Berjaya jugak follow walaupun saya dah follow maksimum 300 blogs. :)

3 comments:

Mar Mansor said...

pernah alaminya aritu..tp kemudian follow & search cara mereka nak follo..ok pulak..agaknye blogspot problem kot

Asha Lya said...

lya ada cuba follow blog lain tekan widget keci belah kanan tu memang dpt..itu je caranya skrg kan kalau nak follow blog lain

Rai Ourkizuna said...

haha..gigih gila ko try banyak2 kali.. mmg limit follow tu 300 kalau kita masuk link kat dashboard.. tapi kalau klik icon kat blog widget tu boleh je banyak mana pun..skang aku follow blog dgn kaedah klik icon tu.. tapi tak penah segigih ko try banyak kali kat dashboard tu.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *