I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, March 25, 2014

Sale Jakel Telah Bermula, Korang Dah Beli ke Kain Nak Buat Baju Raya?

Ari tu dapat sms dari jakel, bagitau sale dah mula dah kat kedai diorang sempena cuti sekolah ni sampailah 13 April 2014.


Masa baca sms tu, saya dok terfikir, cepatnya alahai nak gi beli kain nak buat baju raya, tapi bila tengok kalendar dan hitung sana hitung sini, rasanya memang inilah masanya nak pergi beli kain.


Ya lah, kalau hantar kain lambat, nanti tailor taknak terima pulak. Saya pulak jenis tak reti beli baju raya siap kat bazar / butik tu, sebab ada je cutting yang tak kena dengan badan saya ni.


Baju raya siap tu kebanyakkannya "berfesyen" sangat, saya ni ala-ala low profile so tak reti nak pakai baju raya macam tu. Hua hua hua...


Korang dah start beli kain ke?


Saya ingat bulan 4 nanti baru nak gi Jakel la.


p/s : Apa kaler tema baju raya korang tahun ni? :)


4 comments:

Sylarius Yusof said...

Bagus shopping awal ni, tak perlu nak bersesak-sesak. Time dekat raya nanti, nak cari parking time shopping pun seksa.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak beli lagi baju raya.. selalunya aiza beli yang dah siap.. belum fikir lagi tema warna apa tahun ni, warna hijau pun cantik juga..

Mar Mansor said...

sapa pon plan nak beli kain ni tapi bukan kat jakel..hihi..
puasa dah ganti lum?huhu

awanungu said...

tak sangka dah nak puasa. Ada tailor dah tak nak amik tempahan dah :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *