I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, March 25, 2014

#MH370 Berakhir di Lautan Hindi, Apa Maksudnya?

Sidang media Perdana Menteri malam tadi, benar-benar membuatkan ramai di kalangan kita dibanjiri dengan air mata. Saya tak sempat tengok sidang media tu, tapi sempat baca semua news feed di fb.


Secara peribadi, saya masih lagi rasa tak pasti dengan berita ni. MH370 berakhir di Lautan Hindi, apa maksudnya? MH370 tenggelam di situkah? Atau apa? Dah jumpa ke bukti kukuh yang menyatakan memang MH370 tenggelam di Lautan Hindi? Atau hanya di situ lokasi terakhir MH370 yang dapat dicerap oleh satelit?


Ah, susah pula kepala saya nak hadam news yang ala-ala macam tergantung ni.


Pulak tu, semua orang dok cakap al-fatihah. Means, memang dah konfem MH370 tenggelam di situ dan semua 239 penumpang dan anak kapal meninggal dunia kah?


Dengarnya, hari ini ada sidang media lagi oleh Perdana Menteri pukul 5.30 pm nanti.


p/s : Sayu hati tengok gambar ahli keluarga penumpang MH370.

4 comments:

Lieya Von Jay said...

rasa nya mcm tu lah kak. takziah kepada keluarga penumpang dan anak kapal MH370

SyimaSyaz said...

satelite kesan mereka di sana dan 'ended' tu soft word untuk 'crashed'.. tapi belum dapat apa2 barang atau black box.

nasib semua penumpang.. wallahualam.... masih boleh berharap walaupun cuma 10%

Sylarius Yusof said...

Bahasa diplomatik ni kena baca berhati-hati. Biasanya, perkara yang buruk tak akan diberitahu secara direct. Berkemungkinan besar, sesuatu yang buruk telah menimpa pada pesawat MH370 tu.

Mar Mansor said...

susah nak cakap wp dalam hati kurang setuju jugak..apa2 pon doakan usaha pencarian dipermudahkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *