I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, February 28, 2014

Cara Cari Kereta Sewa di Langkawi

Flight dah setel, hotel dah setel. So sekarang misi mencari kereta sewa pulak. :)


Pertama kali pergi ke Langkawi 11 tahun yang lalu, saya ada pengalaman buruk tentang kereta sewa. Kereta yang disewa ialah kereta Proton Wira jenis Sedan berwarna hitam. Nampak dari luar, semuanya baik-baik sahaja, tapi bila dah mula memandu, segala masalah mula timbul.


1) Aircond panas, terpaksa lah buka tingkap kereta tu.

2) Display board yang menunjukkan minyak penuh ke tak tu tak berfungsi, jadi bila saya isi minyak, penanda meter tu tak naik. Jadi kita tak tau minyak tu ada lagi atau dah habis bila dah drive ke sana ke mari.

3) Bunyi sana, bunyi sini, macam-macam bunyilah kereta tu. Sungguh tak selesa!!!


Jadinya, percutian kali ini, saya nak pastikan masalah kereta sewa tu tak berulang lagi. Serik yang amat tau!


So, daripada peng"goggle"an saya, ada satu blogger ni share nombor telefon orang yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa tu. Katanya orang ni bagus dan baik sangat. Tapi takde pulak dinyatakan blog atau website orang ni.

En. Hanafi / En. Din (013-4353413)


Saya ada call orang ini, berbuallah lebih kurang.


Saya google lagi. So jumpa blog langkawitours.blogspot.com. Tengok punya tengok, saya tak berminat sebab kereta yang disediakan macam banyak yang kecik-kecik jer.


Akhirnya, saya jumpa blog ini langkawi-keretasewa-airport.blogspot.com dan mykeretasewa-langkawi.com. Kedua-dua blog ini kepunyaan owner yang sama iaitu En. Anuar (012-2557584 / 013-4002720). Yang bestnya kat blog ni, dia terus buat senarai kereta yang disediakan berserta dengan bayaran untuk 1 hari. Senanglah untuk saya pilih kan.


Ini pula blog ayanaman.blogspot.com yang direkemen oleh rakan saya yang pergi bercuti ke Langkawi pada bulan Disember 2013 yang lepas. Katanya, orang ni pun ok. Namanya Shamsibah (012-4440109). Saya tengok kat blog ni pun ok jugak pilihan kereta yang disediakan.


So, inilah cara saya mencari kereta sewa di Langkawi. Saya banyak google dan juga banyak bertanya pada rakan-rakan yang dah pergi bercuti ke Langkawi.


Nak tau kereta sewa apa yang saya pilih dan daripada blog mana? Tunggu entry saya selanjutnya ya! :)

3 comments:

liza♥aufa said...

awak, saya pon nak g langkawi ni. kali ke 4. cuak gak la sbb selalu pegi lain2 org.

aTieYusof Family said...

Salam Uni..lamanya tak kesini..
erm! dulu masa sy ke Langkawi sewa keta Waja kot.. nasib baik OK..tapi tu lah last sy ke Langkawi thn 2005..haha

Mar Mansor said...

good info!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *