I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, February 27, 2014

Cara Buat Scroll Box Untuk Blog Archive

Sekali tengok, banyak juga entry saya untuk bulan Februari ini. Dah terlebih daripada target yang ditetapkan iaitu 16 entry sebulan (4 entry seminggu). Bila tengok dah ada banyak entry ni, Blog Archieve tu jadi memanjang sangat ke bawah.


Jadi saya pun google tutorial untuk buat scroll box bagi Blog Archieve. Dengan adanya scroll box ni, ruangan untuk Blog Archieve itu dipendekkan dan tidak lagi memanjang ke bawah apabila jumlah entry bertambah.


Saya rujuk tutorial tu kat sini.


Dan ini hasilnya :































Sekali cuba, terus jadi. Bestnya! :)

3 comments:

Rinah said...

Rinah pernah buat dulu. tapi tak lama pakai, rasa bosan plak. terus tukar balik pakai yg biasa.

bagus kotak scroll nie. menjimatkan ruang :)

Mar Mansor said...

ooo..bagus nih..

aTieYusof Family said...

Bagus gak ada benda ni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *