I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, December 30, 2013

Tukar Header Baru Sempena Nak Masuk Tahun Baru

Feeling nak masuk tahun baru, sinonim dengan nak buat perubahan. Dari segi blog tersayang ni, benda pertama yang saya buat perubahan adalah dengan menukar header blog. Saya ni bukanlah jenis yang rajin sangat nak godek sana nak godek sini.


Tapi bila saya dah godek tu, pasti ada sebabnya dan bukan sebab sekadar saja-saja nak godek demi mengisi masa lapang (sekarang susah betul nak jumpa masa lapang, sebab setiap masa sekarang adalah sangat berharga!).


Ini header lama :



Header ini diupdate pada bulan April 2012. Masa ni Haziq berumur 1 tahun 8 bulan. Daripada banyak-banyak gambar, saya pilih gambar ini sebagai header kerana Haziq merupakan sumber inspirasi paling utama bagi saya untuk ada sebuah blog peribadi.


Sebagai anak yang sulung, banyak kenangan "pertama" tercipta bersama Haziq. Contohnya, pertama kali pregnant, pertama kali morning sickness, pertama kali melalui pengalaman di labour room, pertama kali sakit bersalin, pertama kali cium dan dakap Haziq sebaik sahaja dilahirkan dan 1001 lagi kenangan pertama bersama Haziq yang akan jadi kenangan manis saya sampai bila-bila.


Ini pula header baru sempena tahun 2014.



Ahli keluarga dah bertambah seorang, syukur alhamdulillah dengan kelahiran Aimi pada Januari 2013 yang lalu dan itulah sebabnya saya rasa saya mesti tukar header blog. Nanti kecik ati Aimi tengok muka dia takde kat header blog Mama dia. Hehehe...


Masih lagi mengekalkan tagline "I Love You... You Love Me... We Are Happy Family". Lagu ini adalah lagu yang sentiasa saya nyanyikan semasa dalam perjalanan nak pergi hantar Haziq ke rumah babysitter (dulu-dulu) dan semasa dalam perjalanan pulang ke rumah lepas abis kerja. Haziq pula seronok bila saya nyanyi lagu ni, siap goyangkan kepala, goyangkan tangan dan nyanyi ikut yang mana dia boleh.


Ada juga nyanyi lagu-lagu lain beserta zikir dan nasyid, tapi lagu ini yang begitu terkesan di hati saya, walaupun cukup ringkas senikatanya.


I love you
You love me
We are happy family
With a great big hug
And a kiss from me to you
Won't you say you love me too


Apa perubahan yang korang buat pada blog sempena tahun baru? :)

3 comments:

Mar Mansor said...

nak sambut tahun baru ye..tahun depan lain pula ceriatanye..nice pic...i loike..

aTieYusof Family said...

wahhh! cantiklah header baru tu Uni..suka sy tengok...:)
azam baru kan...hehe

Rinah said...

cantik header. happy family gitu. semua senyum sokmo kecuali Aimi. Aimi merajuk ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *