I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, December 31, 2013

Bila Tukar Template, Nuffnang Ads Pun Hilang

Baru saya tau, rupanya bila tukar template blog, nuffnang ads pun akan hilang sebab kod html dah berubah. Jadi setiap kali tukar template, kena add in nuffnang ads sekali lagi supaya iklan sentiasa appear kat blog kita ni.


Ads yang hilang tu adalah yang jenis Leaderboard (atas blog) dan Large Rectangle (selepas setiap entry terkini di blog).


Sebab sebelum ni saya guna template apa entah, background pink. Bila asyik tengok pink je, mata sendiri pun pening. So saya tukar template lain yang lebih simple, background putih, font color hitam. Senang dan tak sakit mata membacanya.


So kepada yang suka tukar-tukar template tu, jangan lupa add in nuffnang ads setiap kali blog korang bertukar template ya.

5 comments:

Rai Ourkizuna said...

kann..aku pun baru tukar template ni kena masukkan balik.. meta tag pun kena add balik..

Lieya Von Jay said...

saya bab ni memang fail.. nak edit blog pon xbrapa pandai sgt huhu

NinaAz said...

nina dah bertahun xtukar template. sebab . sebab.. huhu renyeh ah. xreti satu hal :(

Mar Mansor said...

malas tul bab coding nih..kang tak jadi koje..

aTieYusof Family said...

coding2 ni mmg sy pun failed Uni...hari tu mintak tolong kawan tgk kan...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *