I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, November 24, 2013

Happy Birthday Mama!

Happy 55th Birthday Mama!!!


10 November 2013 (Ahad) yang lalu merupakan harijadi Mama saya yang ke-55. Macam biasa, dalam family saya ni, wajib beli kek setiap kali birthday. Birthday is equal to cake, cake is equal to birthday. Itulah perumpamaannya. 


Celebrate birthday Mama tahun ni memang meriah. Meriah dengan cucus (cucu-cucu). Ada satu masa tu kami nak ambil gambar Mama dengan cucus tapi cucus semua tak reti duduk diam. Sorang umur 9 bulan (Aimi), sorang umur 7 bulan (Edhany - anak sedara saya) dan umur 3 tahun (Haziq). Memang kelakar sangat masa tu.


Tahun ni saya tak sempat nak belikan apa-apa hadiah untuk Mama, sebab memang saya tak sempat langsung nak ke mana-mana, apatah lagi suami baru je lepas operation.


Walaupun begitu, saya telah ucapkan selamat hari jadi kat Mama.


"Ma, selamat hari jadi. Uni nak bagitau yang Uni sayang sangat kat Mama. Jasa dan pengorbanan Mama dalam membesarkan Uni dan adik-adik sehingga berjaya sekarang ini takkan dapat Uni balas, dan takkan Uni lupa sampai bila-bila. Uni doakan semoga Allah panjangkan umur Mama, kurniakan Mama kesihatan yang baik, beri kesenangan dan kelancaran dalam semua urusan Mama, melimpahruahkan lagi rezeki Mama dan moga Mama sentiasa selamat dan dilindungi oleh-Nya. Amin Ya Rabbal 'Alamin".

2 comments:

NinaAz said...

Semoga hidup mama sis dberkati selalu. Amin. Selamat jari lahir

Uni Aqilah said...

Thanks atas doa Nina. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *