I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 7, 2013

Cara Dapatkan Semula Status Glitteratti

Sebelum ini saya ada cerita yang status yang telah bertukar kepada non-glitteratti. Namun Alhamdulillah sekarang, sudahpun berjaya mendapatkan semula status glitteratti tersebut, dalam masa 2 hari sahaja. ^_^


glitteratti nuffnang
I am Glitteratti member, again!

Saya nak share apakah sebabnya yang mungkin menyebabkan status glitteratti kita bertukar kepada non-glitteratti.


Antara sebab yang mungkin :


  1. Nuffnang ni macam syarikat pengiklanan. So kalau kita letak iklan daripada syarikat pengiklanan selain Nuffnang, seolah-olah kita mewujudkan persaingan antara 2 syarikat pengiklanan. Oleh sebab itu status kita ditarik balik. So kalau nak dapatkan semula status glitteratti tu, sila remove iklan yang takde kaitan dengan Nuffnang.
  2. Blog kita tiada walau satu pun unique visitor (uv) dalam sehari. Bila tiada visitor langsung, maka Nuffnang akan cop blog itu sebagai spam blog.

So blog saya termasuk dalam item no. 2 tu. Actually bukan blog mystorymory.com ni yang takde visitor, tapi blog saya yang lain. 


So apalagi, gigihla saya update blog tu dan buat apa yang patut. Almaklumlah, blog pun baru je create, belum ada follower dan belum pun ada entry masa tu. Hehehehe. Tapi sekarang dah lepas dua hari, dah ada dah yang follow blog saya tu. Terima kasih daun keladi!


I'm HAPPY! ^_^


1 comment:

Rai Ourkizuna said...

tere ko uni.. kalau aku.. dengan gabranya terus hantar tiket kat nuffnang.. suh diorang check kan.. hahaha..dasar kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *