I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, October 3, 2013

Tak Faham Cerita Love Your Mr. Arrogant

Sekarang kan cerita baru yang ganti cerita Cinta Jannah tu, dah mula kan. Tak taulah dah episod berapa sekarang. Cuma ari tu ada tertengok sekejap. Yang saya faham, zara dengan lelaki tu bertunang. Tapi lelaki tu macam tak suka dia. Dah kalau tak suka kenapa bertunang?


Yang lagi tak faham, kalau dah tak suka, kenapa nak teruskan sampai kahwin?


Bila jumpa pulak nak marah-marah. Sekali tengok macam poyo je. Best ke ada tunang macam tu? Baik tak payah ada tunang macam tu, nampak macam tak menghargai wanita langsung. Sekarang tak tau diorang tu dah kawin ke belum. Kalau baca sinopsis, katanya kahwin.


Entahlah, bila tengok cerita melayu ni, rasa macam tipikal sangat. Tak suke, tapi kahwin. Pastu suka pulak. Mak bapak tak sokong. Mak bapak mertua tak hingin, tapi kahwin jugak. Cinta katanya. Pastu kahwin sebab nak selamatkan family bisnes. Pastu mesti ada watak wanita yang penggedik. Aduhai wanita itu, kesiannya kamu. Pastu mesti ada orang nak rosakkan rumahtangga tak kisahlah watak lelaki atau pompuan. And the list continues... Bla bla bla..


Yang lagi haru, siarannya pukul 7.00 - 8.00 malam. Time Maghrib tu. Citer melayu kita di waktu maghrib waktu solat kite. Saya bukan feeling ustazah, cuma rasa tak berapa elok di situ. Mmmm....


Anyway, tajuk citer ni memang wow. Love You Mr. Arrogant.

2 comments:

Ayu Zan said...

cerita novel tu kak. memang tipikal pon.

Rinah said...

tak tonton lagi. tapi tahu memang cerita adaptasi dari novel ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *