I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 4, 2013

Susu S26 Promil dan S26 Promil Gold

Rasanya saya pernah citer kan yang Aimi minum S26 Promil. Bila beratnya tak berapa nak naik, doktor suggest untuk tukar susu lain, dan saya tukar kepada susu Similac.


Dah habis sekotak 400 g, saya decide untuk stop bagi susu Similac. Sebabnya, Aimi minum pun tak berapa nak kencang dan still takde perkembangan yang significant daripada segi berat badannya. Kalau ikut mak mertua saya, katanya tak perlulah nak tukar-tukar susu ni. Katanya memang ada budak yang jenis kecik. Tapi bila dah umur setahun lebih dah start makan macam-macam, berat badannya akan naik macam biasa. Saya dengar pendapatnya, tapi saya buat keputusan ikut diri saya. ^_^


So sekarang Aimi minum susu S26 Promil Gold pulak. Harga susu ni RM53.50 untuk 600 g. Masih selang seli dengan S26 Promil yang biasa tu.

Susu S26 Promil Gold Langkah 2

Walaupun dah tukar susu ni, still sama jugak. Aimi still minum sikit. Tapi yang ketara dia lebih suka direct feed (df). ^_^

1 comment:

Rinah said...

Harga susu nie kalau kat Sabah hampir RM60. Tak mampu beli bagi yang berpendapatan rendah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *