I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 11, 2013

Quick Update (7 - 11 October 2013)

Alahai, macam nak buat summary lah pulak. Apa nak buat, kesibukan melanda hingga tak sempat nak karang entry satu persatu. Ni saya citer apa yang berlaku pada minggu ini ye, secara ringkas. Pepun saya memang nak citer detail jugak nanti.


Myself

  • Pertama kali dapat makan kek red velvet, sedapnya sehingga menjilat jari.
  • Pertama kali pergi makan kat Oldtown Kopitiam. 
  • Sedikit tertekan dengan apa yang berlaku di ofis - di mana saya perlu berpindah daripada ofis dan kene duduk dekat plant. 
  • Masuk 2 minggu lebih mengalami masalah sembelit yang agak teruk. 
  • Untuk melancarkan pembuangan, saya amik produk organik.
  • Beli Krunchy Karamel Almond yang sangat sedap! Tapi manis. So makan sikit je.

Haziq
  • Sangat petah bercakap dan bertanya.
  • Suka sangat tolong saya buat kerja rumah, in fact semua benda pun dia nak buat sendiri. 
  • Suka sakat adik dia Aimi. Sampai menangis budak tu.
  • Entah kenapa, saya rasa sekarang Haziq macam lebih rapat dengan abahnya. Saya jeles. Tapi saya tau, ini kerana masa saya terlalu banyak pada Aimi. Sebab Aimi menyusu badan. Mama rindu Haziq.
  • Masih lagi pakai pampers. Saya tak tau macamana nak mulakan potty training.
  • Suka menyanyi lagu Najwa Latif. Hehehehe..
  • Suka sebut - Astaghfirullahalazim, Allahuakbar.

Aimi
  • Gigi atas 2 batang dah nak tumbuh. Sekali dia gigit, Allah je tau betapa sakitnya.
  • Dah kurang menangis bila saya jauh darinya. 
  • Minum susu 8 oz x 3 times sepanjang berada di rumah babysitter.
  • Lebih suka direct feed berbanding EBM bila kat rumah.
  • Makan 3 kali sehari.
  • Dah pandai respon marah bila orang ambil mainannya.
  • Dah mula nak berdiri sendiri dan lepas tangan.
  • Pandai menari dan goyang tangan bila dengar lagu kegemaran.
  • Asal tengok orang makan je, dia pun sibuk nak makan.

Others
  • Saya dalam proses nak beli rumah. Dah jumpa pegawai bank dan serahkan dokumen yang diperlukan. Sekarang tunggu loan approve.
  • Dah buka akaun ASB untuk Aimi.

Ok tu je, nanti kita storymory lagi ye! ^_^

2 comments:

Mar Mansor said...

saya doakan semoga uni dapat beli umah..

Uni_Aqilah said...

Thanks Mar for you doa. Memang harap sangat dapat beli rumah sebelum tahun 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *