I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, October 2, 2013

Manisnya Rusks Ini

Minggu lepas saya ada beli rusks untuk Aimi. Bagi yang tak tau rusks tu apa, senang cakap dia macam biskut yang kita tambahkan air /susu, lenyek-lenyekkan dia jadilah macam nestum gitu. Kalau baby dah banyak gigi, boleh kasi makan rusks macam tu je, tak perlu lenyek-lenyekkan.


So balik rumah, saya prepare la untuk Aimi. Saya tak rasa dulu macamana rasa rusks tu. Saya terus bagi Aimi makan. Saya tengok Aimi makan punyelah laju, kejap je dia telan dan lepas tu siap nganga mulut lagi tunggu suapan yang seterusnya. Saya pun apalagi, suka lah tengok Aimi macam tu kan. Berselera nak makan.


Bila dah habis separuh mangkuk, baru saya try rasa rusks lenyek tu. Ya Allah, MANISNYA!!!!


Manis!


Manis!


Manis!


Terus tengok muka Aimi. Terus rasa bersalah. Napelah saya tak try dulu sebelum kasi Aimi makan.


Mase tu jugak terus angkut sume mangkuk dan cawan ke dapur. Terus dukung Aimi dan bersihkan mulut dia dan kasi dia minum air masak banyak-banyak. Harap-harap dapat dilute yang manis yang dah masuk ke mulut dia tadi.


Sejak tu terus ban rusks ni.

Original Flavour - yes, original SWEET flavour!

Saya rasa dulu saya pernah kasi Haziq makan rusks jugak. Tapi taklah semanis ini. Ke brand lain kot? Saya dah lupa lah. 


Moral of the story : Sila rasa dulu semua makanan / minuman sebelum suap ke mulut anak. Pastikan ia tak terlalu manis / masin / masam / pedas / panas / sejuk, sesuai dengan usia anak masing-masing.

4 comments:

fifi said...

Baby bites ok..tak manis sangat.saya memang rasa dulu before bagi anak...takut manis.hehe..

Rinah said...

tak pernah beli brand nie lagi. selalu beli baby bites je.
pernah juga teringin nakl beli tapi tak beli. lepas baca review ini, confirm takkan beli pnya.

Uni Aqilah said...

ok nanti nak try brand ni.

Uni Aqilah said...

ok nanti nak try brand ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *