I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, October 1, 2013

Demam Lah Pulak!

Takde angin takde ribut. Semalam saya demam panas. Sebenarnya bermula daripada hari Ahad lagi. Kepala saya rasa pening, rasa sakit semacam. Nak makan pun takde selera. Petang tu saya tido dalam 3 jam. Bangun tu rasa lega sikit.


Tapi bila dah masuk ke malam, mula rasa sejuk semacam. Nak mandi pun sejuk. Tapi mandilah jugak. Dah sudah mandi, lagi double triple sejuknya. Siap pakai baju sejuk dan berbungkus selimut. Kepala start sakit semula. Rupa-rupanya demam. Aduhai.


Walaupun demam, tanggungjawab sebagai ibu tetap diutamakan. Bayangkanlah dalam keadaan sakit kepala dan sejuk macam tu, saya rasa nak tido dan berbungkus selimut je, tapi tetap gagah menyusukan anak. Tetap layan dia main. Tolak tepi semua rasa sakit. Ahad malam Isnin tu, saya takleh nak tido. Kepala sakit, badan sakit. Tak boleh tido.


Bila bangun pagi semalam, lagi berpinar rasa. Makin menjadi-jadi sejuknya rasa. Nak gi keje tak larat nak drive. Nak anta anak gi babysitter pun tak larat nak drive. Last-last, jaga juga anak walaupun sendiri tak sihat. Terima kasih Ya Allah kerana beri aku kekuatan.


Hari ni rasa lega sikit, walaupun masih lagi rasa ting tong sikit. Tetap kene gi kerja. Banyak tugas yang menanti di ofis. Huhu.

1 comment:

Ayu Zan said...

samala kak..ayu pun tgh demam..gagahkan juga kerja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *