I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, September 25, 2013

Susu Baru : SImilac Gain Plus dan Similac Gain Kid

Malam tadi masa tengok Buletin Utama kat TV3, ada promosi susu baru daripada Abbott iaitu Susu Similac Gain Plus dan Similac Gain Kid. Masa tu saya tengah pakaikan Aimi pampers sebab dia baru lepas uuk, so bila dengar je ada susu baru terus mata ni direct ke tv sambil tangan ligat siapkan Aimi.


Tengok punya tengok, rasanya macam sama aje. Gain Plus logo kaler biru, Gain Kid logo kaler hijau, suma benda sama cuma diorang tambah perkataan Similac tu, jadinya Similac Gain Plus dan Similac Gain Kid. Dan macam biasalah, isi kandungan susu pun dipertingkatkan. Apa yang dipertingkatkan tu, tak dapat catch up pulak.


Pagi ni pulak terus bukak website Abbott Malaysia. Takde pulak cerita pasal susu baru ni.


Terwonder wonder in the land berapakah agaknya harga susu Similac baru ni? Kalau sama harga atau lebih murah, syukur alhamdulillah. Kalau harga lebih mahal daripada yang sedia ada, kene fikirkan jugak. Saya ada terfikir nak try susu Ilham untuk Haziq bermula tahun depan (tahun 2014 Haziq umur 4 tahun) tapi tak pasti susu ni ok atau tak. Harganya RM48.90 untuk 1 kotak RM650 gram.


Harap harap dalam masa terdekat ni akan dapat tau berita terkini pasal susu Similac Gain Plus dan Similac Gain Kid ni.

4 comments:

Mar Mansor said...

ada jugak search lepas dgr berita tu tp xde apa2 news pon..try bg aisyah gain plus IQ mlm td sbb dpt sample 2 pack tp dia cam pelik je minum susu tu..siap termenung lak..maybe memikirkan susu tu rasa lain kot..alahai..

Uni_HAZ said...

Mula-mula memang macam tu Mar. Jangan tak tau, anak-anak kite memang pandai bezakan yang mana susu yang dia biasa minum dan yang mana yang lain. Cer try lagi tengok dia serasi atau tak.

Haslinda Rahman said...

Ank sy alhamdulillah..dr anmum tkar ke enfalac..tukar lg ke enfagrow a+ n susu pediasure sbb dia xmau mkn nsi..susu jer nk..n skrg dia da nk mkn..n msh bg enfagrow a+ n gain plus..

Uni Aqilah said...

Alhamdulillah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *