I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, July 26, 2013

[Widget] "Contact Form" Yang Ditukar Kepada "Ask Me"

Hari ni saya dah add satu widget baru kat blog ni. Asalnya nama widget ni ialah "Contact Form", tapi saya tukar namanya kepada "Ask Me".


Kenapa letak widget ni ye?


Tujuannya supaya korang boleh guna widget ni untuk bagi cadangan tentang topik apa yang ingin saya kongsikan untuk next entry. Contohnya :


"Hai Sis Uni, saya ni baru pertama kali nak pergi interview kerja. Nervouslah. Boleh tak Sis Uni share apa tips supaya interview ni sukses dan saya dapat kerja tu?"


Haaaa, gitulah contohnya. Short & simple. So daripada situ, saya akan buatlah satu entry (contoh) berkenaan dengan "Tips Menghadiri Interview dan Pastikan Anda Dapat Kerja Yang Anda Nak" sebagai respon kepada cik adik yang bertanya tadi.


Kat mana widget ni? Tak nampak pun?


Widget ni ada kat bahagian bawah blog ni kat belah kiri. Korang scroll down sampai habis, pasti jumpa widget "Ask Me" ni.


p/s : Kalau korang rasa segan pasal entry tu, just mention, this is personal, tolong reply kat emel saya sahaja, ok? Jangan lupa tinggalkan nama dan emel address ya! ^_^

2 comments:

Rinah said...

lepas nie mesti ramai tinggal komen sana minta pendapat sis Uni..

saira othman said...

Ok gak kan...
Hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *