I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, July 30, 2013

Saya Suka "Misiku Kuza"!

Malam tadi episod terakhir cerita Misiku Kuza di Astro Ria channel 104 jam 10-11pm.


Saya follow cerita ni sebab suka dengan ceritanya. Kalau diingatkan balik, cerita ni takde mesej apa sangat pun, pusing-pusing kat situ je, tapi saya follow sebab ceritanya kelakar sangat. Alah, korang taulah, dengan kesibukan kerja dan menguruskan keluarga dan anak-anak, sesekali dapat tengok cerita yang boleh buat kita gelak sakan, memang akan hilang rasa penat lelah bekerja kan.

Pic : Kredit to Google

Kenapa saya suka cerita Misiku Kuza :


1) Pelakon sume best dan kelakar. Tengok muka diorang je pun dah rasa nak gelak. Hahahahaa...


2) Lagu tema cerita ni memang catchy & fun sangat. Dah jadi ringtone saya dah. Hihihihi..


3) Arja Lee - rasanya dia ni pelakon citer Anu Dalam Botol tu kan. Dalam citer Misiku Kuza, dia jadi Dr. Aaron. Smart bila pakai kemeja dan tie.


4) Erin Malek - saya memang minat dia berlakon.


5) Hairul Azleen - OMG hensemnya!!!! suka pelakon baru ni!! Sapa suka dia ni jugak sila angkat tangan!


6) Papa & Mak We - diorang ni memang kelakar. Saya tengok diorang je pun dah gelak. Mak We tu orang Pasir Gudang tau, dia dok kat Taman Air Biru. ^_^


7) Sister Nani - yang gempal sikit tu. Saya minat dia dari dulu. Ada satu citer tu die berlakon jadi penjaga tandas, kumpul duit 20 sen dari sesapa yang nak masuk tandas. Satu hari kerjanya duduk jela kat situ. Tapi macam-macam topik yang dia dok bercerita dengan penjaga tandas lelaki. Memang lawak giler. Hahahaha...


Pic : Kredit to Google
Pic : Kredit to Google

Agal-agak apa citer lepas ni yang ganti citer Misiku Kuza? Harap-harap cerita kelakar lah jugak! :)

3 comments:

Rinah said...

Takde astro.. tak tahu lah cerita.. nnti nak tgok online stream je.. hrp jumpa..

MeLousta said...

Pergi-pergi tinggalkan aku disini tak ditemani,
Pergi-pergi aku fahami yang engkau takkan pilih aku,
Biarpun kau bukan cinta pertama ku,
Tapi aku mencintai mu sepenuh hati ku.

tau tak ni lagu apa? dah penat cari. lagu ni ade jugak dm cite misiku kuza tu. dlm epsisod 10

Uni said...

ntah ye. tak pasti pulak. lagu2 dalam citer misiku kuza tu sume best-best kan. sedap sangat lagunye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *