I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, July 18, 2013

Kisah Terkini

Pejam celik pejam celik, dah 17 hari blog ni sunyi sepi tanpa sebarang update. Isk..isk..isk...


Perasaan saya membuak-buak sangat-sangat nak update blog, terlalu banyak kisah hidup yang ingin saya ceritakan di blog ini. Tapi apalah daya, jadual waktu saya sekarang ini teramatlah padat dan mampat. Sungguh, saya dah tak punya masa untuk diri sendiri. Sampaikan, sambil df Aimi sambil tu jugak saya tepek krim muka dan bedak dan lipstik bersiap-siap nak gi kerja. Takdenye dah mengadap cermin feeling cun, cukup sekadar mengadap cermin kat compact powder tu. Boleh bayangkan tak situasi ni? Pakai bedak sambil df anak? Hahahaha....


Haziq. Haziq sekarang sangat petah bercakap. Bercakap je kerja dia 24 jam. Memang seronok bila layan dia sekarang ni, tambah lagi dia sangat suka nak tolong saya buat kerja rumah. Tolong angkat kain kat ampaian, tolong buat milo, tolong jaga adik, tolong buka tv, tolong tutup kipas, boleh bayangkan tak budak umur nak masuk 3 tahun buat semua tu? Comel kan, dengan jalan terkedek-kedek pakai pampers, mulut pulak asyik bercakap dan tangan buat kerja itu ini. Haziq oh Haziq, setiap saat Mama rindu kat Haziq tau!


Aimi. Aimi dah umur 6 bulan, dah start makan solid food. Yeay!!! Makanan pertama yang saya bagi ialah bubur nasi. Seronok prepare bubur untuk Aimi sebab saya dah ade pengalaman terdahulu dan dah tau apa yang perlu disediakan dan dibuat. Suami saya yang paling excited masa kali pertama nak bagi Aimi makan, sampai dia sendiri yang tapis bubur tu dan sibuk nak suapkan. Hahahaha...


Blog. Saya perasan yang UV untuk blog kesayangan saya ni dah menurun sikit. Kejap naik kejap turun. Haihh...apelah nasib. Terpaksa redho jelah. Almaklumlah blog dah lama tak update kan. Satu lagi masalah, widget Top Commentator saya pukak buat hal. Dah 2 hari saya cuba godek dan buat apa yang patut, tapi rasanya memang takde harapan. Huhuhu...


CPUV. Dalam pada UV dok naik turun ni, alhamdulillah masih ada rezeki untuk saya. Buat masa ini ada 7 CPUV yang senang running di blog saya ini. Rasa gembira dan bersyukur sangat, terima kasih kepada para pengiklan yang telah memilih blog saya. Rezeki Ramadhan. Rezeki anak-anak. Alhamdulillah.


Breastfeeding. Alhamdulillah, masih diberikan kekuatan untuk bf Aimi. Dah 6 bulan dah umurnya, means saya dah berjaya bf Aimi untuk 6 bulan yang pertama. So sekarang saya target untuk terus bf sehingga Aimi umur 9 bulan. Moga berjaya hingga ke umurnya 2 tahun. Moga Aimi sentiasa sihat dan bijak ye sayang.


Gemuk dan buncit. Hahahaha. Ini memang masalah besar untuk saya. Tapi berita baiknya, berat saya sekarang dah turun sebanyak 3 kg dalam tempoh sebulan yang lepas!! Which means, I am 53 kg now! Haaa, apa saya buat? Saya amalkan cara pemakanan yang sihat je. Dan yang lagi best, susu badan untuk Aimi tetap ada. Alhamdulillah.


Shopping raya. Haihh, shopping apanya. Belum fikir pasal shopping pun lagi. Maybe tunggu dekat-dekat nak raya ke nanti baru shopping, boleh gitu?


p/s : Tahun ini kami beraya berempat, dengan Aimi! Lain kan rasanya bila ada anak perempuan, apatah lagi macam Aimi, yang sentiasa nak dok berdempek dengan saya 24 jam, yang sentiasa excited setiap kali dia nampak saya. Perasaan teruja kami tu terasa sangat. Oh Aimi, terima kasih sayang kerana hadir dalam hidup kami! :)



3 comments:

Rinah said...

best kak Uni.. anak sepsg.. syok lah nak melaram sakan utk baju girl..

Uni said...

Alhamdulillah. Memang excited. Haruslah banyak kaler pink je nanti. Hehe.

Mar Mansor said...

baiknya haziq..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *