I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, June 23, 2013

Cara Mudah Tingkatkan Trafik : Letakkkan Link Entry di Ruangan Komen

Malam ni saya nak share satu cara mudah untuk tingkatkan trafik ke blog kita, iaitu dengan meletakkan link entry blog kita di ruangan komen blog orang lain.


Caranya mudah sangat-sangat. Gunakan ayat dan kod html seperti di bawah :


Ayat untuk menarik perhatian : <a href="Link entry blog kita"><b>Tajuk entry</b></a>


 Jom tengok tutorial bergambar ni untuk memudahkan pemahaman :


1) Klik di bahagian Comment.


2) Taip komen.



3) Buka satu lagi tab untuk link entry blog korang yang korang rasa best untuk dibaca. Copy link tersebut.



4) Taip ayat untuk menarik perhatian dan kod html. Paste link entry tadi dan taip tajuk entry. Klik "Publish" apabila selesai.



5) Dah siap!!!


Mudah kan tutorial ni? Kalau korang faham, sila tinggalkan komen di bawah beserta dengan link entry juga. :)

16 comments:

Rinah said...

Oh gitu ke. Patut pun rata2 komen kat blog2 femes letak link begini. Nak tarik trafik plak.

Rinah Latest Post : Jerebu

mawar berduri said...

ye ada jugak buat macam tu..

Fiza Rahman said...

Dulu slalu buat. Tapi skang ni dah tak rajin ☺☺

www.suarapemikir.com said...

nice blog beautiful owener

Salmiah Othman said...

ok..boleh try lepas ni...terima kasih atas panduan

http://mamaanisshop.blogspot.com/2013/07/khasiat-omega-guard.html

Uni said...

Lagi satu, dengan adanya link ni kat bawah komen, senang untuk kita terjah/blogwalking ke blog mereka yang dah tinggalkan komen kat blog kita.

Uni said...

Ok. kalau awak letak link terus lagi senang kan. Klik kat link terus sampai kat blog awak, tak perlu copy paste link tu.

Salmiah Othman said...

tapi link tu boleh click kan...

Salmiah Othman said...

tapi nape link saya tu tak boleh klik kan?

Uni said...

Sebab u tak letak html code.

Try follow macam nie :

Ayat untuk menarik perhatian : Tajuk entry

Uni Aqilah said...

Ye boleh.

Anuar Jundi said...

terima kasih atas tips tu.....berkunjung lah ke blog saya,,,

http://anginbayulaut.blogspot.com/2013/11/tentang-vitamin.html

Cik NUFA said...

Tips yg bagus ni :)
Sy cuba di sini yer.

My recent post: In the Mood for Love: Stephen Rahman Hughes & The MPO

Rozmizam Jamaluddin said...

hahaha.. td dh salah post.. post kt contact me lak.
Okey.. try satu kali lagi lak..



Post terkini saya: Demam/selsema lagi...antibodi tak kuat la tu..

kamil salleh said...

Salam... tertima kasih kerana sudi buat tutorial cara letak link entri di komen blog orang lain.

kamil salleh said...

Jom berkunjung ke blog saya, jika ada kesempatan. Jom terjah entri terkini saya Segmen Jom Catwalk Bersama Papaglamz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *