I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, April 10, 2013

Susahnya Bekerja Dengan Orang Yang Takde Knowledge dan Experience Dalam Bidang Kerja itu

Kalau tak tau, boleh belajar.


Kalau tak tau, bila orang ajar, dengar dan ikutlah.


Tapi ni dahla tak tau, taknak belajar. Bila orang ajar, taknak dengar. Tambah lagi, takde qualification dan knowledge dalam bidang kerja itu, experience pun takde, cuma harapkan ada pangkat sahaja. Bolehkah kerja itu dilaksanakan dengan sebaik-baiknya?


I have qualification, I have knowledge, I have experience and I have skill. The only thing that I don't have is "position". Dealing with "difficult people" like you makes an easy and simple task become harder, because you know nothing about nature of the job. Haihhh....


p/s : Sekadar luahan perasaan....

4 comments:

Rinah said...

memang susah nie.. dah lah tak tahu camne, kita plak kena dengar dia.. bila salah apa2.. kita lg kena marah.. kan..

sabar ya :)

S.A. said...

Right!!Happen somtimes. Nak position all based on qualification. Experience biasa tak amik kira huhu. Takpelah sabar lah.

Uni said...

Ye Rinah. Memang saya kena banyak bersabar sekarang ni. Lagipun saya tengah bf, haruslah bijak mengawal stress supaya production susu tak terjejas.

Moga Allah sentiasa kuatkan semangat saya. :)

Uni said...

Tapi saya punya situasi berbeza pulak. Orang itu takde qualification dalam bidang kerja tu. Experience dalam bidang kerja itu pun takde. Dia cuma ada experience dalam bidang kerja lain. Tu yang susah tu.. Sabar jelah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *