I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, April 12, 2013

Shopping Kain Raya kat Jakel Baru!

Minggu lepas, saya dan Mama pergi shopping kain raya kat jakel. Tau kan, Jakel JB ni sekarang dah pindah dekat Angsana. Bukan dalam Angsana tau, tapi kat bangunan yang dekat dengan Angsana. Excited tau saya nak pergi beli kain ni. Bila sampai sana, tu diaaaaaaa......


Besaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Shopping kain dengan Mama memang best ever. Walaupun saya ni dah beranak 2, tapi still nak pergi beli kain dengan Mama. Mama pandai pilih kain, pandai nego, pandai tengok kualiti kain, yang jatuh, yang berat, yang terletak, senang cakap, pandai segala-galanya lah. Sayang Mama banyak-banyak. Dan yang lagi best, shopping semua kain tu, Mama yang bayarkan dulu. Sampai rumah baru saya bayar balik kat Mama. Huhuhu.. Uni sayang Mama sangat-sangat...


Tapi kali ni, susah betul sebenarnya nak cari kain yang betul-betul menawan jiwa dan raga saya. Saya mengaku saya memang cerewet. Hahaha... Sebabnya, saya tengok semua kain ade warna asas hitam, HITAM hoccayy... Saya ni pulak tak berapa nak cerah, mana boleh pakai yang ada hitam banyak-banyak ni, alergik tau!


Kenyang perut tengok kain ni. Tapi semua ada base HITAM!!

Shoppping punya shopping, inilah hasil penshoppinganku (marah cikgu BM saya tengok saya tulis perkataan macam ni) :

  • Kain untuk baju melayu - 2 pasang
  • Kain untuk baju saya - 5 pasang

Sebenarnya baju melayu ni nak guna untuk majlis perkahwinan adik saya nanti. Jadi nak jimat, terus guna untuk raya juga. :) (Tahun ni saya raya rumah mertua, kain untuk raya kakak ipar dah belikan. Hehehe...)


Lepas dah shopping kain, haruslah shopping tudung pulak. Apa lagi, saya pergi beli tudung kat Ariani lah. Ariani betul-betul sebelah Jakel je, dalam bangunan yang sama. Best betul masuk kedai Ariani, ada 2 bahagian, 1 bahagian untuk tudung awning, 1 bahagian lagi untuk shawl.


Tudung saya beli 4 helai. Harga boleh tahan jugak. Takperlah, nak guna untuk raya kan. Setahun hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini. 


Hari-hari biasa saya pakai tudung murah jer. :)

3 comments:

fifi said...

tak pernah lagi pegi situ..tak terfikir pun.awalnya shopping kain raya..

Uni said...

Ye Fifi, family saya memang awal shopping kain raya. Sebab kalau lambat takut tailor taknak terima tempahan lagi. :)

amy said...

kain baju melayu tu bape hrga?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *