I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, April 11, 2013

Segmen : Top Commentator of the Month

Bermula bulan ini (April 2013), saya nak buat satu segmen baru, iaitu TOP COMMENTATOR OF THE MONTH. Bagi yang dah biasa dengan dunia blogging, istilah Top Commentator ni diorang dah maklum sangat.


Tapi bagi yang baru je berjinak-jinak dengan dunia blogging, Top Commentator ni bermaksud - pembaca blog yang paling baca bagi komen untuk satu-satu blog yang dia baca.


SESI SOAL JAWAB


Anda Tanya : Uni, kenapa awak rajin bebenor nak buat segmen bagai ni?

Uni Jawab :
  • Saya nak ada komunikasi dua hala dengan pembaca blog saya.
  • Saya nak dapat maklum balas / pendapat / komen / cadangan daripada pembaca blog tentang entry yang saya tulis.
  • Saya nak tau sama ada apa yang saya tulis tu memberi manfaat / penambahbaikan kepada anda yang membaca.
  • Saya nak bagi HADIAH kepada pembaca yang jadi Top Commentator.
  • Saya nak buat orang rasa happy sebab dapat HADIAH. :)

Anda Tanya : Eh, ada hadiah rupanya. Kalau gitu, saya nak jadi Top Commentator lah, sebab cita-cita asal nak jadi America'a Next Top Model tak tercapai. Tapi Uni, macamana caranya nak jadi Top Commentator ni?

Uni Jawab :
  • Baca entry yang anda rasakan menarik di blog saya ini. Kalau nak baca SEMUA entry, lagilah dialu-alukan. Hehehe...
  • Tinggalkan komen anda pada entry yang anda baca (janganlah sekadar tulis "hi" atau "thanks" sahaja walaupun itu tetap dikira sebagai komen).
  • Mana-mana komen yang menyentuh sensitiviti sesuatu agama, kaum dan berbaur politik tidak akan diapprove.
  • Komen daripada "anonymous" tidak akan diapprove. So kena lah ada nama sendiri ok.
  • Siapa yang komen paling banyak pada bulan itu, secara automatikya akan jadi Top Commentator. Sila refer widget di right side bar ni ye.

Anda Tanya : Rasa-rasanya saya dah komen banyak. Tapi Uni, macamana saya nak tau yang saya ni Top Commentator kat blog awak ye?

Uni Jawab :
  • Setiap awal bulan, saya akan umumkan Top Commentator untuk bulan sebelumnya. Contohnya, pada awal bulan Februari, saya akan update satu entry untuk umumkan Top Commentator bagi bulan Januari.
  • Entry itu akan jadi sticky post selama 24 jam.
  • Nama yang jadi Top Commentator itu (nama yang paling atas), haruslah menghubungi saya melalui emel di z.munirah@gmail.com dan berikan nama penuh, alamat dan nombor telefon untuk tujuan penghantaran hadiah. Saya beri masa 3 hari untuk anda menghubungi saya.
  • Saya cadangkan untuk anda follow blog saya supaya anda tak terlepas pengumuman penting itu. :)

Anda Tanya : Uni, saya dah emel kat awak semua detail yang diperlukan. Bila agaknya saya akan terima hadiah saya? Bukan apa, saya ni bab-bab terima hadiah ni memang suka sangat-sangat.

Uni Jawab :
  • Amboi, excited you... OK, lepas saya dapat semua detail, hadiah akan dipos dalam masa 3-4 hari.
  • Walaupun excited, janganlah hari-hari dok tunggu posmen kat pintu pagar ye. Kang dia ingat awak nak ngorat dia pulak, padahal awak tunggu hadiah daripada mystorymory.com

Anda Tanya : Bulan lepas saya dah jadi Top Commentator. Kalau bulan ni atau bulan-bulan seterusnya saya jadi Top Commentator lagi boleh ke? Almaklumlah, saya ni memang rajin tinggalkan komen.

Uni Jawab :
  • Oh, takde masalah. Kalau 12 bulan dalam setahun tu asyik muka awak je yang jadi Top Commentator kat blog saya ni, awak tetap akan dapat hadiah. :)

Jadi, tunggu apa lagi? :)

3 comments:

Fiza Rahman said...

Tu dia soalan dan jawapan ☺☺

Uni said...

supaya senang faham.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. menarik segmen ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *