I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, April 26, 2013

Blogging Bukan Sekadar Menaip

Di sebalik kesibukan saya sehari-hari, saya sebenarnya amat rindu untuk berblogging. Rindu untuk menceritakan pengalaman hidup saya, baik tentang diri saya, keluarga mahupun anak-anak. Tapi apakan daya, rutin harian saya kini sudah berubah.


Sejak memegang status "Married with 2 kids" ini, boleh dikatakan kehidupan saya berubah 360 darjah. Tiada lagi masa untuk bersiap lama-lama, ataupun mandi berspa di bilik air, bermalas-malasan dan lain-lain. Setiap saat amat berharga. Kerja rumah tak pernah ada habisnya. Bila dah terlalu sibuk dan penat, saya jadi rindu, rindu nak berblogging!!


Tapi, blogging bukan sekadar menaip. Pada saya, blogging adalah penceritaan sesuatu perjalanan. Bercerita perlu ada suntikan emosi, baru terasa manisnya, masinnya, pahitnya. Oleh sebab itu, saya perlu masa yang sesuai untuk bercerita.


Untuk menjadikan blogging ini lengkap dengan suntikan pahit manisnya, saya selalu mengambil masa di hujung minggu untuk menaip entry. Terus buat stok entry untuk satu minggu. Oklah tu kan. Itu je masa yang ada.


Blogging bukan sekadar menaip. Ia adalah penceritaan perjalanan hidup saya, langkah demi langkah...

2 comments:

Azie Sanimin said...

bagus uni...teruskan berblogging..baru je terjumpa blog uni ni...banyak maklumat gak yg uni kongsikan...hihihi..

Uni said...

Azie, tak sangka berjumpa kita kat sini. Akan ku teruskan berblogging! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *