I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, January 13, 2013

Bertelefon Baru di Tahun Baru

Haii...telefon baru tak pernah ada dalam senarai wish list saya, sebab saya nak pakai telefon Sony Ericsson K770i ni sampai dia rosak (hakikatnya sekarang pun dah start rosak sikit-sikit).


Saya sebenarnya tak pernah hiraukan pasal telefon saya. Kalau dah habis bateri ke, dah ter off ke, saya tak pernah ambil kisah, sebab keje-keje mengecas bateri tepon pon saya serahkan pada suami saya (malasnya saya!). Bukan saya malas, tapi suami saya yang sangat prihatin dan rajin, die tau gaknya kalau harapkan isteri dia ni memang kong lah bateri tepon tu sampai bila-bila. Hahahaa..


HP tu dah prob, dah tak boleh direct cas, so kene tukar bateri. Luckily my hubby pun guna telefon yang sama sebijik, cuma dia punya kaler brown, saya punya kaler black. So setiap kali bateri saya abis, dia akan cas dulu tepon dia then tukar bateri tu dengan bateri kat tepon saya. Mmm...saya tak rajinlah nak buat keje-keje tu sume.


Prob kedua pulak, bila saya nak taip sms, dia akan kuar huruf yang sama banyak-banyak. Stress tul! Tapi still saya nak pakai tepon tu jugak.


Last-last my hubby suruh beli tepon baru. Dia kata kang nanti time bersalin kat hospital, kat wad, bateri habis, sapa yang nak tolong caskan. Dan dia juga mengemukakan 1001 hujah kenapa saya perlu pakai tepon baru. Sebagai isteri yang mendengar kata suami tersayang (cewahhh...) saya fikir ada juga kebenaran apa yang dia cakapkan. So ini lah hasilnya :



Sony Xperia Sole nama hp baruku


Saya pakai SMARTPHONE!!!! Mode gembira sebab selama ni pakai tepon yang tak berapa smart.


Memula rasa susah sangat nak membiasakan diri sebab featuresnya jauh berbeza dengan hp lama. Tapi lama kelamaan saya dah jatuh cinta dengan hp baru ni. Thanks to my hubby, kalau tak kerana 1001 hujahnya itu, saya masih setia dengan hp lama. Hihihihi..


Yang bestnya, boleh berFB dan berinternet! (Sebelum ni saya cuma berFB kalau online kat rumah je, itupun bukan selalu online). Cumanya line fon saya ni bukan pakej internet, jadinya agak terhad sikit lah. Tapi kalau balik rumah Mama memang syok sebab ada wifi, jadi berinternet jelah saya jawabnya. :)


Sekarang my hubby and me masih terfikir-fikir nak amik pelan internet untuk rumah kami. Celcom out sebab line Celcom sangat poor kat area rumah ni. The best is U Mobile, in fact saya guna broadband U Mobile RM68 / month (5 GB).


Siapakah penghias dan penyeri smartphone baru saya?

Haziq! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *