I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, December 28, 2012

Update Status : Pregnant 38 Weeks

Dah 38 weeks pregnant rupanya saya ni. Mungkin dalam seminggu dua ni saya akan bersalin. Alhamdulillah, dalam kesibukan sehari-hari, dapat juga saya siapkan keperluan untuk baby dan saya, walaupun persiapan semuanya bermula agak last minit.


Beberapa hari ni, selera makan saya agak berkurangan. Pagi ni saya cuma sarapan teh tarik dan kuih dadar gulung je. Malam tadi dinner minum air masak dan makan kuih seri muka beli kat Sedap Corder. Tengaharinya minum fresh orange dan makan mi goreng-tapi-tak-abis-sebab-pedas-sangat-sampai-tekak-jadi-pijar-menyala-sampai-hingus-pun-meleleh. Petangnya minum air soya 1 kotak. Paginya sarapan mihun goreng dan air masak. Sebelum pegi keje minum 1 gelas Mamil Mama. Rupanya satu hari saya langsung tak jamah nasi, tapi perut rasa ok je, tak lapar mana pun. Tak tahulah kenapa selera makan dah berkurang. Bersedia untuk bersalin agaknya kot?


Selain daripada selera makan dah berkurangan, saya banyak sangat buang angin. Tak taulah ini ada kaitan dengan pregnant atau badan saya memang banyak angin. Kalau tido malam masih lagi buka 2 kipas, satu kipas siling dan satu lagi kipas berdiri hala direct kat saya sorang. Selimut memang dah lama tak pakai, just pakai stokin je, sebab tu lah badan saya banyak angin agaknya.


Muka pulak makin tak berseri, amiklah gambar banyak mana pun, dari sudut mana pun, senyumlah macam mana pun, macam tu jugaklah muka saya. Memang tak berseri (ini daripada pandangan mata saya lah). Sekarang macam dah berkilat-kilat sikit, mak bidan cakap itu dah nak dekat hari bersalin. Muka saya sangat berbeza masa mengandungkan Haziq dulu, mungkin sebab kali ni baby girl agaknya? Hahahaha...orang kata kalau kita mengandung baby girl, memang muka maknya jadi tak berseri, sebab seri tu dah pergi kat anak yang dikandung. Kelakar kan statement ni tapi tulah yang berlaku kat saya. Hehehehe...


Saya masih belum rasa sakit pinggang. Masih lagi contraction biasa tu. Dan masih lagi kerja seperti biasa. Hal-hal kerja saya dah transfer kepada colleague saya, harapnya takde masalah lah sepanjang 2 bulan saya cuti bersalin nanti. Fikiran saya ni dah tak fikir pasal keje sangat dah pun, hanya fikir nak bersalin, nak berpantang, nak breastfeed, nak pam pam pam, dan yang penting nak cepat sihat. ^_^


Kawan-kawan, doakan saya semoga mudah bersalin ye nanti dan selamat semuanya. Saya mohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa yang menyinggung hati dan perasaan kawan-kawan sepanjang saya berblogging ni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *