I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, December 19, 2012

Ma Kasih Mama, Ma Kasih Abah

Perkara ketiga yang buat saya terharu - at the age of 2 years 4 months, Haziq dah pandai cakap "Ma Kasih Mama, Ma Kasih Abah" (maksudnya - terima kasih Mama, terima kasih Abah).


Saya ingat lagi, masa tu Haziq mintak nak makan biskut, so saya ambilkan bekas berisi biskut Tiger feveret dia. Lepas saya bagi biskut tu, Haziq cakap, "Ma Kasih Mama" siap dengan senyum simpul dan mata sepet dia tu. Oh Tuhan, rasa macam cair hati saya mendengarnya. Rasa sebak nak nangis pun ada, sebab saya terharu sangat-sangat, Haziq dah pandai menghargai pemberian dengan ucapan terima kasih.


Dan sekarang ni, kalau saya bagi botol susu, remote tv, telefon atau apa-apa jelah yang Haziq mintak, pasti akan kedengaran ucapan "Ma Kasih Mama". Oh Haziq, Mama love you so much, sayang....


***


Perkara pertama yang buat saya terharu - Haziq cakap "Sayang Mama".

Perkara kedua yang buat saya terharu - Haziq cakap "Sayang Mama" dan lepas tu, terus peluk saya erat-erat.


Ya Allah, aku bersyukur di atas nikmat dan anugerah-Mu ini. Aku bahagia...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *