I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, December 28, 2012

Ipad oh Ipad

Haziq at the age of 2 y 3 m - tak boleh lepas dengan Ipad
Sekarang ni kalau pegi jalan kat mana-mana, for sure akan nampak bebudak kecik sibuk kelek gadget terkini. Paling ketara, Ipad atau tablet lah. Nasib baiklah, saya takde Ipad, jadi takdelah Haziq sibuk bawa benda tu ke sana ke mari. Tapi setiap kali balik ke rumah Mama, benda pertama yang dia cari adalah Ipad. Ipad pakciknya punya. Tapi dengan selamba cakap "Ipad Ajiq punya", siap tak bagi orang lain sentuh langsung waktu dia nak main.


Tengoklah gambar kat atas ni, time minum susu pun tak leh lepas dengan Ipad tau. Untuk makluman, bantal purple tu dia letak sendiri kat perut dia sebagai stand Ipad tu. Terkejut tul masa saya tengok, pandai anak Mama sorang ni ye. Tu yang terus capture gambar ni.


Tapi dengan adanya Ipad, sekurang-kurangnya dapatlah saya berblogging kat laptop ni tanpa gangguan Haziq. Kalau kat rumah saya sendiri, takdenye saya nak online selagi Haziq belum tido, sebab dia mesti nak main kat laptop saya ni pulak. Saya ada laptop lama brand Acer Travelmate, saya kasi Haziq main laptop tu, tapi dia taknak sebab laptop tu dah lembab sesangat. Pandai anak Mama memilih laptop ye.


Untuk tahun depan, saya terfikir nak beli satu tablet for my family's entertainment. Supaya saya boleh berblogging dengan lebih aman dan Haziq boleh main tablet tu je. Tapi nak spend sampai RM1K++, still saya rasa tak berbaloi. Mmm....takpelah, kiv dulu lah ye buat masa ni. ^_^

2 comments:

shalu said...

Jangan dedah kan sgt budak2 ni dgn bnda2 mcm tu. Main bole, tp jgn smpai tiap masa die ngan ipad je.

Uni said...

Hai Shalu, sebab tu lah sampai sekarang saya tak belikan ipad / tablet untuk anak2. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *