I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, December 11, 2012

Free Sample Pampers

Syok betul pregnant kali ni. Apa taknya, saya dapat baaaaaaaaaanyak free sample pampers. Dulu checkup kat klinik biasa je, mana ada dapat goodie bag ni. Pergi antenatal class dulu pun rasanya dapat free sample pampers sekeping dua je. Tapi kali ni, wahhhh, memang syok, happy Mama ni dibuatnya taww...


Actually saya pun tak peduli sangat pasal free sample ni. Setiap kali dapat Mummy Tummy Bag atau Happy Baby Bag tu, saya tengok sikit-sikit je pastu simpan terus begnya. Tapi bila minggu lepas saya berkemas-kemas beg untuk persiapan bersalin, barulah saya perasan yang stok free sample yang saya dapat agak banyak.


Drypers Newborn = 8 pcs
Huggies Newborn = 8 pcs
Mamy Poko Newborn = 4 pcs

Total = 20 pcs. Wah best tu, kalau 20 pcs, rasa-rasanya lepas jugak untuk kegunaan 3-4 hari. Jimat!


Saya juga ada dapat Drypers saiz S 8 pcs dan Baby Love Pants saiz M 4 pcs. Total = 12 pcs, ini bila baby dah besar sikit bolehlah guna yang ni pulak.


Antara tips untuk dapat free sample pampers ni adalah :

1) Hantar SMS ke toll free number syarikat pampers tu, request sample, nanti diorang akan pos ke rumah.

2) Rajin-rajinkan pergi ke Mom & Baby Expo. Selalunya untuk early registration, mommies akan dapat goodie bag, dalam tu ada macam-macam barang free, termasuk juga pampers.

3) Pergi ke kelas antenantal yang diadakan di hospital. Dalam goodie bag pun ada pampers jugak.

4) Kadang-kadang kat klinik biasa pun ada free sample.. Boleh tanya kat nurse atau doktor.

5) Kat hypermarket (Jusco / Tesco / Giant) - tak pernah pulak nampak their representative ada kat sana untuk bagi free sample pampers. Kalau free sample susu ibu mengandung tu adalah.


Bila dapat free sample ni, kita sebagai ibu dapatlah bagi anak kita cuba pakai dulu dan tengok sama ada anak kita serasi atau tak dengan satu-satu jenis pampers tu.


Perhatikan sama ada, pampersnya menyerap basah atau tak, menyebabkan ruam lampin atau tak, jenis cepat bocor ke tak dan pelekat tu jenis tahan lekatnya atau tak. Kalau kita dah berpuas hati, barulah beli pampers peket besar, betul tak? Jadi takdelah isu membazir pampers ye. ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *