I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, December 21, 2012

3 Minggu Selepas Guna Moogoo

Moogoo oh Moogoo. Macamana nak mula ye? Selepas 3 minggu menggunakan produk Moogoo, boleh dikatakan, bahagian kulit Haziq yang ada eczema tu menunjukkan peningkatan yang baik, walaupun pada saya peningkatannya agak minima.


Bahagian bibir yang kering - Yang ini dah ok, dah takde masalah. Cuma kadang-kadang, kalau kering lagi, saya sapu Cow Lick Lip Balm, pastu terus setel masalah.


Bahagian pelipat kat lengan - Yang ini pun dah ok, dah takde merah-merah lagi. Haziq kalau terjaga awal pagi, mesti garu-garu kat bahagian ni, siap sinsing lengan baju tidur semata-mata nak menggaru. Kalau saya nampak, saya akan alihkan tangannya dan ganti dengan usap-usap belakang Haziq. Gerenti dia tido lena semula.


Bahagian betis - Terutamanya bahagian betis kiri, kulitnya agak kasar. Haziq garu jugak kat sini, tapi garu-garu tak jadi merahla. Untuk betis, saya sapu ISB dan MSM (kalau kat rumah) dan kat babysitter sapu Udder Cream. So far, kesannya on off. Kalau rajin sapu, memang lembut je kulitnya. Kalau banyak hari terlupa sapu, jadi kasar balik.


Bahagian leher & tengkuk - Inilah masalah utama yang merisaukan saya. Haziq sangat pantang tido atau berada dalam kawasan yang panas. Pulaknya, Haziq ni aktif, lompat sana, lompat sini, lari sana, lari sini, joget sana joget sini, so berpeluh tu dah macam sinonim dah dengan dia. Bila panas dan berpeluh, mulalah dia gatal dan menggaru-garu, sampai jadi tebal kulit yang gatal tu. Huhuhu, cian anak Mama. Bila letak ISB / MSM / Udder Cream, tak lama pastu Haziq akan berpeluh balik. Jadinya cream tu pun cair la semula. Tak taulah menyerap ke kulit atau tak.

Merah dan kasar

Disebabkan Moogoo ni natural product natural ingredient, saya tahu nak tengok kesan positif tu akan mengambil masa yang lebih lama. So kene sabar dan tunggu lagi, dan teruskan penggunaan, harap-harap masalah eczema ni akan hilang.


p/s : Tertanya-tanya, perlukah bagi Haziq makan supplement untuk atasi masalah eczema ni?

2 comments:

fifi tiez said...

sy pun ada beli milk wash n udder cream moogoo.. :)

Uni said...

nanti buat review ye, ok tak guna produk ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *