I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 8, 2012

Simpan Gambar Lebih Mudah dengan External Hard Disk

Setelah beberapa bulan menahan sabar, akhirnya berjaya juga saya memiliki External Hard Disk (EHD) yang diidam-idamkan selama ini. Yahooooo!!! Syabbas beti!!

Saya suka warna pink, jadi kalau boleh saya nak beli EHD yang warna pink jugak. Saya ada jumpa brand Buffalo (kalau tak silaplah), tapi saya tak jadi nak beli sebab tak syiok dengan nama Buffalo tu.

Buffalo?

Kerbau?

External Hard Disk?

Macam susah nak relate gitu kan?

Pada saya nama tu penting, taknaklah EHD cap kerbau hoccay...

Jadinya saya beli brand Western Digital berkapasiti 500 GB. Pada saya oklah tu kan, sebab saya ni banyak nak simpan gambar-gambar je, movie atau lagu memang takde langsung rasanya.

Kat kedai yang saya beli tu (Thurdermatch Jusco Tebrau City), ada warna merah, biru, hitam dan putih. Frust betul takde kaler pink, jadi saya amikla kaler yang dekat-dekat sikit dengan warna pink, warna merah pon jadilah...

500GB, 3 years warranty, USB 3.0

Saiz yang comel secomel tapak tanganku.


Dapat FREE EHD pouch.

Bila nak guna just cucuk je kabel tu, tak payah keluarkan dari pouch pun.


Dah alang2 shopping EHD, nak jugak beli mouse baru. Beli kat ACER JTC.

Hidup saya kini menjadi lebih mudah dengan adanya EHD ni. Kerja-kerja mentransfer gambar dari kamera jadi lebih mudah dan pantas. Takde lagilah terkial-kial nak transfer ke pen drive. Bila pen drive A penuh, kene transfer ke pen drive B pulak. Lecehhhh....

I love my EHD. Mmmuahhh.. ^_^

2 comments:

Eida Syahirah said...

Berapa RM ye beli EHD tu.. Boleh kongsikan.. :)

Uni said...

Mase tu saya beli dengan harga RM259 untuk 500GB. Sekarang dah murah dah, rasanya RM100++ pun dah boleh dapat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *