I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, November 23, 2012

Pilihan Pencuci Baju Bayi


UPDATED : 25 DECEMBER 2012

Masa Haziq kecil, pencuci baju yang saya gunakan untuknya adalah daripada jenama Tollyjoy, sebab baunya wangi. Ada banyak pencuci yang lain kat pasaran, tapi baunya semuanya tak kena dengan hidung saya ini.


Memandangkan masa kecil Haziq selalu muntah time sendawa, time lepas minum susu, kadang-kadang baju atau tuala terkena air kencing atau najis, saya gunakan Dettol Laundry Sanitizer untuk tujuan membasmi kuman. Kiranya setiap kali cuci baju mesti guna Tollyjoy dan Dettol ni lah.

Tollyjoy - baunya wangi dan lembut je
Dettol Laundry Sanitizer - bau standard cam Dettol biasa

Untuk baby yang akan lahir nanti, saya masih belum buat keputusan nak guna pencuci baju yang mana (dah 33 weeks belum decide lagi!! haihh..). Plannya still nak maintain guna Dettol ni, tapi untuk pencuci taknak pakai Tollyjoy lagilah.

Saya ada tengok iklan kat majalah Pa & Ma tentang pencuci baju jenama Baby Organix. Sekarang ni kan kalau boleh nak pakai semua benda yang organik aje (dipengaruhi oleh Haziq yang berkulit agak sensitif).

Siapa kat sini yang dah pernah guna pencuci ni? Ok tak? Baju bersih ke tak? (Ade ke baju jadi tak bersih pulak?) Bau wangi ke biasa-biasa je?

Baby Organix

Actually banyak lagi pencuci baju lain kat pasaran. Cumanya macam saya cakap tadi, bau pencuci ni "tak masuk" dengan hidung saya. Ni contoh pencuci baju untuk rujukan mommies sekalian.

NappiKleen Detergent
NappiKleen Liquid

Pureen Detergent

Pureen Kiddi Wash - heran apsal ada kaler lain-lain. Mungkin ada jenis lain-lain kot. 

Tollyjoy Detergent
Pigeon Detergent

2 comments:

wan nurul hezrina said...

Nurul guns kiddy wash ajer dr Dulu smpi sekarangni.tq Sudi drop komen kat blog nurul

Uni said...

Sama-sama.. :)

Uni recently posted...

Kenapa Atas Meja?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *