I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, November 9, 2012

Goodbye Haziq's Walker

Baru-baru ni mase kemas stor nak cari stok baju lama Haziq untuk dipakai oleh baby baru, my hubby bawak keluar walker Haziq.

Sebenarnya kami sayang sangat dengan walker ni, sebab die cantik dan ini adalah hadiah daripada kawan-kawan saya kat ofis sempena kelahiran Haziq.

Malangnya walker ni dah season sangat. Yang kat tempat duduk tu kami dah lama buang, sebab dah kotor sangat yang tak mampu hilang kotorannya walaupun dicuci dan disental beribu-ribu kali.

Mana taknya, heavy duty tau walker ni, asal balik ke umah Mama atau MIL mesti angkut walker ni sekali. Makan tumpah pon kat situ, muntah pon kat situ. Tu pasallah alas kat tempat duduk tu jadi season.

My hubby ada cari kat kedai-kedai baby if ada jual alas tempat duduk tu, malangnya hampeh.

Kat depan walker ni ada mainan, pun dah lama tanggal dan rosak. Almaklumlah, heavy duty jugak ni. Dah dibaling ke sana ke mari, haruslah rosak kan.

Jadi pikir punya pikir, walker ni dah macam tak sempurna lagi. Kami decide untuk buang je. Huhuhu...

Haziq pulak macam tau-tau je ni walker dia dan Mama nanti nak buang walker dia.

"Haziq, ni walker sape ni sayang?"

"Ajiq.."

"Ajiq punye ke Mama punye?"

"Ajiq.."

"Ajiq punye ke Abah punye?"

"Ajiq.." Pastu terus dia peluk walker dia tu. Siap nak dok dalam tu lagi. Tapi macamana nak duduk? Alas tempat duduk tu pun dah takde.

"Nanti Mama kena buang tau walker ni sebab dah rosak. Lagipun Ajiq kan dah besar, dah tak pakai walker dah. Ajiq kan dah ada basikal. Nanti naik basikal eh..."

"Okke..." 

Ini gambar yang saya sempat snap. Goodbye Haziq's walker....sob..sob...

Haziq & his beloved walker.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *