I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, November 12, 2012

Frust Tak Dapat Naik Train

Semalam ajak my hubby jalan-jalan ke Danga Bay. Niat di hati nak naik train yang round-round tu, rasa excited sangat sebab nak bawak Haziq naik train tu (Mama Haziq ni lagi super duper excited). Dah terbayang muka Haziq yang senyum dan tersengih bila dapat naik train.

Tup-tup, bila tanya kat kaunter, rupanya kena cukup 4 orang baru train jalan. Kami sefamily cuma 3 orang je, mana nak cari lagi sorang tu. Saya siap tanya soalan bodoh kat my hubby "Kalau campur yang kat dalam ni kira 4 oranglah, tak boleh ke?"

My hubby buat muka ---> Hadoi bini aku ni...

Disebabkan tak cukup lagi sorang, kami pun tunggu lah kat bangku depan train tu. Tengok setiap orang yang lalu lalang, punyalah gigih tengok siap pastikan diorang ni nak naik train ke tak.

Ada satu couple ni (tak taulah bf gf atau suami isteri) dan 2 lagi pompuan (diorang ni sume satu group), nampak macam yang pompuan tu nak naik train tu, saya siap approach dia,

"Awak nak naik train ke?"

"Ye, tapi orang kat kaunter tu cakap cukup 4 orang baru train jalan".


"Ye, betullah tu. Saya ada 3 orang, awak ada berapa orang?"


"Saya ada 4 orang".


"Hah! Cukup sangatlah tu. Jom beli tiket ye".
Masa ni mata saya dah bersinar-sinar. Yeye, dapat naik train!




Tup-tup, saya nampak pompuan tu beransur-ansur blah dari tempat tu dgn bf/suami die, yang muka lelaki tu pulak macam tak suka je nak naik train.

Saya macam....hadddoiii....ni mesti kes tak kasi pompuan tu naik train kan...Saya pun dengan perlahan-lahan duduklah kat bangku tu balik, tunggu sapa-sapa lagi nak naik train.

Tunggu punya tunggu, gerimis lah pulak. Takkan nak terus tunggu kat situ.. Payung pun tak bawak. Last-last kami blah je dari situ.

Dalam hati, saya sungguh frust tak dapat naik train. Frust, frust, frust....

Berkali-kali saya ulang cakap kat hubby, nak naik train nak naik train nak naik train...

Sampai my hubby cakap, "Iye, nanti kita pergi Danga Bay lagi. Konfem kite semua naik train before bersalin nanti".

Hahahahahhahahaaa...lawak sungguh my hubby ni. Tapi bagus jugak kan, at least dia faham keinginan bini dia yang sorang ni. Alah nak naik train lima hengget je pon kan, bukan nak naik flight ke hape. So haruslah ditunaikan keinginan yang satu ni..

Mmmm...bila nak pergi Danga Bay lagi ye?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *