I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Saturday, November 10, 2012

Favourite Jajan - Dulu, Kini dan Selamanya

Cottage Fries Perasa Sos Tomata Brand Wise

Saya tak suka jajan (cekedis), tapi dalam banyak-banyak jalan kat supermarket tu, saya paling suka jajan yang ini - Cottage Fries Perasa Sos Tomata Brand Wise.

Sepanjang pregnant kali kedua ni, alhamdulillah saya takde mengidam yang pelik-pelik. Mengidam pun cuma makanan-makanan biasa yang senang diperolehi (tak payah peningkan kepala my hubby). Dan alhamdulillah juga sebab saya takde pun rasa nak makan jajan. Memang tolak habislah.

Tapi ari tu mase gi shopping kat Tesco, boleh pulak my hubby suruh saya amik jajan ni. Means die nak beli lah. Saya cakaplah bila masa pulak dia suke jajan ni, dia cakap bukan untuk dia, tapi dia nak belikan untuk saya.


WHAT????!!!!


Haihhhhh!!!!! Orang tengah preggy ni boleh pulak disuruh makan jajan. Dia kata takpelah, baru sekali ni je kan makan. Lagipun, dia nak belikan. Dalam hati saya cakap, kalau ye pun nak belikan, belikanlah yang saya nak tu, bukan jajan ni. Ish...ish..ish...

Tapi saya isteri mithali yang baik kan, jadi saya amik jugaklah jajan tu. Apa salahnya buat suami rasa happy kan. Just saya cakap, sekali ni je, lain kali taknak makan jajan lagi tau. Dia cakap okay.

Kalaulah Mama tahu saya makan jajan lagi-lagi time tengah pregnant ni, sure lah kena ceramah perdana. Untuk pengetahuan semua, Mama saya SANGAT PANTANG makan jajan-jajan ni.


(Tapi Ma, Uni pun taknak makan jajan ni, Uni budak baik, tapi A.E yang suruh makan....Uni tak bersalah Ma...)


Hahahaha...rasanya Mama tak baca blog ni....kottt.... ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *