I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, November 28, 2012

Berjaya Hamil Apabila Diurut (Part 3 of 3 - Finale)

Sampai jugak ke episod finale. Part 3 of 3. Sesape yang terlepas follow cerita bersiri ni boleh klik Part 1 of 3   dan Part 2 of 3 untuk memahamkan jalan cerita.


---


Lepas jumpa Mak Aji tu, fikiran saya berkecamuk. Serabut. Entahlah, maybe disebabkan background saya ni sains, jadi bila takde penjelasan yang kukuh tentang apa yang berlaku membuatkan saya susah nak terima sesuatu benda tu.

Saya maklum, ada sesetengah benda tu sukar nak diterangkan secara logik akal dan juga scientifically explanation, dan bila melibatkan hal-hal susah nak pregnant ni, Mak Aji pulak cakap ada nadi baby, saya beri batasan kepada diri saya untuk tidak mempercayainya 100%.

Saya takut kecewa kemudian hari.

Apa taknya, Mak Aji cakap boleh rasa nadi baby, boleh tau pulak sperm my hubby tu kuat, laju dan aktif, logikkah semua itu dengan hanya usap-usap perut saya sahaja? Sukar sungguh untuk diterima oleh akal saya ni.

Tapi mungkin ini kelebihan yang Allah beri kepadanya, atas sebab itulah ramai yang dah berjaya hamil lepas jumpa Mak Aji ini. Mungkinkah saya salah seorang daripadanya?


---


Kehidupan saya berjalan seperti biasa. Pergi keje, balik keje, pegi jalan, bla bla bla... lebih kerap bersama my hubby. Doa saya hanya satu, moga Allah permudahkan dan memakbulkan doa kami suami isteri.

Vitamin yang Mak Aji bagi tu ada 30 biji, means untuk 30 hari lah. Seingat saya, lepas saya dah makan separuh tu dalam 15-16 biji, period saya tak datang seperti biasa. Nervousnya saya pada masa tu. Pernah juga beberapa kali period saya lewat, tapi paling lama lewat pun 3-4 hari je, lepas tu hah, mencurah periodnya. Huhuhuhu...

Jadi kali ini, saya tenangkan diri. Bukan apa, saya takut sedih lagi. My hubby cakap tunggu sampai period lewat 7 hari, then baru buat urine test. Kami decide untuk buat urine test waktu awal pagi, sebab pada masa tu hormon hCG paling tinggi boleh dikesan dalam urine.

Cukup 7 hari, saya masih tak period. Nervous wehhhh.... Malam tu sebelum tidur, saya cakap dengan my hubby, kalau Allah izinkan kita beroleh rezeki cahaya mata dengan apa yang kita dah usahakan, maka saya akan terjaga sendiri awal pagi nanti untuk buang air kecil. Saya taknak pasang jam. My hubby ikutkan saja.

So kami pon tidolah...

Tup-tup tengah tido tu, saya terjaga. Pelik tau, tiba-tiba je saya terjaga. Nak kata ada bunyi bising ke, bunyi kucing ke, bunyi ribut petir ke hujan ke takde pulak. Saya terjaga dan terus segar. Tengok jam pukul 3.30 am. Saya kejutkan my hubby. Dia pun terus bangun dan cerah matanya. Saya cakap saya nak cing-cing ni, tunggu tau. Saya nak buat test sekali.

Masuk bilik air, saya buatlah apa yang patut.

Lepas tu, saya buat UPT guna test kit yang beli kat farmasi (ada banyak stok kat umah sebab keje saya asyik beli UPT kit je tiap-tiap bulan, so desperate nak preggy).


Tunggu....


Dan tunggu....


Dan tunggu lagi.......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Saya nampak 2 line yang amat jelas!!!!!!


OMG! Betul ke ni? Terus compare dengan kotak arahan UPT tu. Takut terover excited. Siap gosok mata berkali-kali.


Yes, it's true. 2 line!!!!


Saya terus buka pintu, tunjuk kat my hubby...


"Abg, tengok ni....finally...."


"Ya Allah!!!"


Kami tak mampu berkata apa-apa. Dalam kegelapan dan kesejukan awal pagi tu, kami sama-sama menangis....berpelukan.....tak mampu nak cakap apa lagi....


My hubby peluk saya erat-erat, cium saya berulang kali.


"Alhamdulillah sayang......Ya Allah, terima kasih kerana memakbulkan doa kami selama ini..."


Saya hanya mampu menangis, makin ditahan makin berjurai-jurai pulak air mata ni keluar. Betapa saya amat mendambakan semua ini, selama ni setiap kali buat UPT yang keluar hanyalah satu line. Dan kali ini, bile nampak 2 line yang amat jelas pulak tu, saya terlalu terharu, hanya dengan tangisan mampu saya luahkan.


"Terima kasih ya Allah....aku kini hamil....dengan izin-Mu...."



-----



Next thing saya buat adalah pegi jumpa doktor untuk sahkan kehamilan.

Bukan dengan 1 doktor saja tau. Haaa...tu ada kisah lain pulak.. Stay tuned, okay! ^_^


UPDATED : 4 MARCH 2017

Detail Mak Aji
Taman Rinting, Masai, Johor
07-2528755
013-7449771

p/s : Saya jumpa Mak Aji kali terakhir pada tahun 2009. Selepas itu, tak berjumpa atau berhubung lagi. Sebarang pertanyaan, boleh terus berhubung dengan nombor yang telah diberikan. Saya tiada alamat penuh rumah Mak Aji. Harap maklum.

106 comments:

Rinah said...

Alhamdulillah.. dah rezeki Uni dan husband.. Mak Aji tue asbab je..

fiza said...

Excited plak saya membacanya. Terror mak aji tu yer. Nanti bagi lah detail pasal mak aji nih. Sebab ada gak member yg dah kawin lama masih blum ada anak lagi. Kesian sangat.

Uni said...

Alhamdulillah... :)

Uni said...

Kalau nak tau details Mak Aji tu, leh e-mail kat saya ye.. :)

fiza said...

Apa email nya dear?

Uni said...

z.munirah@gmail.com

aquagugurl said...

Uni..baca story awak ni part by part..tetiba cam tertarik je nak tau pasal mak aji tu..saya e-mail yea..

aquagugurl said...

Uni..baca story awak ni part by part..cam tertarik je nak try urut ngan mak aji tu..pdhal dh baper kali urut..hehe..saya e-mail yea..nak tau pasal mak aji tu..

Uni said...

Hai aquagurl... saya dah reply kat emel ye. semoga usaha awak akan berhasil, In Shaa Allah, amin... :)

tinta ungu said...

Uni, saya dah emel awak..nk tahu detail mak Aji..Harap balas yea..

tinta ungu said...

Uni, saya ade email awk..saya nak tahu detail mak aji jgk.

Uni said...

Hai, saya dah reply ye.. :)

ros_reeza said...

Alhamdulillah.. tahniah kak:-)
doakan untuk saya juga ye...

Uni said...

Terima kasih. Awak pun doa banyak-banyak ye, moga tercapai apa yang dihajatkan In Shaa Allah... :)

~RuRa~ said...

salam... kak... sy dah emel... ^_^

~RuRa~ said...

Salam....Ni email sy... bole bg detail mak aji tu x kak.. tqqq... holwatunmasrura27@yahoo.com...

Syzwani Mohamed said...

Sy nak tau la detail pasal mak aji tu.da dekat setahun kawin tp Masih belom pregnant..nakk Sgt pregnant..email pd sy detail mak aji 2 yee..ninin_baik@yahoo.com

Syzwani Mohamed said...

sy nk tau detail psal mak aji 2 la..sy sdg berusaha utk pregnant..tapi lom ade rzeki..email pd sy ye.. ninin_baik@yahoo.com

Ema Rie said...

salam... saya baca part 1 sampai part 3...boleh email kan pada saya juga x?

Uni said...

Hai, saya dah emel.

Uni said...

Hai, saya dah emel ye.

Uni said...

Ema emel kat saya dulu ye. z.munirah@gmail.com

Hazz Hab said...

boleh tak email dkt saya ttg detail mak aji tu..sy pun sdg berusaha ni
email sy hab_abc@yahoo.com

Hazz Hab said...

salam email dkt sya jugak ya....ttg mak aji tu..tq

Uni said...

Hazz Hab - emel to me first, ye. :)

Uni said...

Hazz Hab - emel to me first, ye. :)

Anis Amizan said...

salam uni...saya pn da email uni tp x reply pn:(

sya btl2 nk tau psl mak aji Tuhan je blh bls jasa baik awk

terima kasih.

Uni said...

sori anis.. saya bz sangat. saya da reply emel. nt check ye.

Anis Amizan said...

ok tq so much uni:)

rafidah said...

salam...Kak, saya nak tau detail mak aji tu la. Saya sedang berusaha untk pregnant tapi masih belum ada rezeki lagi. Boleh email pada saya? Emel saya rafidahsamad@gmail.com

Uni said...

Salam Rafidah. Emel kat saya dulu ye, nanti saya reply.

Lin adnan said...
This comment has been removed by the author.
Uni said...

Hai Lin Adnan, emel kat saya dulu ye z.munirah@gmail.com nanti saya reply kat emel k.

3lly said...

boleh share detail mak haji....
azile_bab@yahoo.com

thanks

Salimah Matiseh said...

salam.. boleh sy dptkan contact mak aji tak? ni email sy iema_pink@yahoo.com... tq... tersentuh sy baca entry akak..bjurai2 air mata..huuuuu

Uni said...

Salam Salimah. Emel kat saya dulu ye di z.munirah@gmail.com nanti saya reply kat emel. TQ.

Jari Pun Berkata said...

Tahniah! Rezeki masing2 kan, tumpang bersyukur bagi pihak awak. Kiss anak untuk saya :)

Uni said...

Terima kasih banyak-banyak. :)

aida said...

salam uni..

tahniah! sy pon nak nangis baca story awak ni sbb saya faham perasaan desperate tu mcm mana. boleh tolong share kan details mak aji tu?? please email tu hyper_aida@yahoo.com. TQ!

Uni said...

Uwaaa... perasaan desperate tu, hanya orang yang mengalaminye je kan yang akan faham...huhuhu...Saya dah reply emel awak ye. :)

Shafie said...

Salam akak..teruja sgt bc kisah akak.bleh x sy dptkan cntct mak aji ? Sy dh setHun kawen.tp msh lom ade rezeki :( ciknur681@yahoo.com -az-



She-Qin said...

Salam..kak blh email detail mak aji tu jgk x?tq ea kak..nie email sy..
geust1190@yahoo.com.my

Nor Faizura Izma Omar said...

Menarik...boleh email detail kt saya mcm nak contact mak aji tu.. amoi_1903@yahoo.com.

Uni said...

Hai Shafie, She-Qin & Nor Faizura,

Maaf ye, saya takleh publish details Mak Aji di sini. Harap anda semua dapat emel kepada saya dulu di z.munirah@gmail.com. Nanti saya reply kat emel ye.

Sophie Paris said...

Salam munirah,, tlg reply email sy yer.. Email saya allsophieparis@gmail.com. Sy nk details pasal mak aji tu.. Tq

Syafiza Jamal said...

salam.saya baca blog awak..happy nyer.end up awak berjaya hamil. :)
saya dah 6 tahun kawin belum ada baby.bole awak bagi saya contact number dan alamat mak aji tu tak.saya pun nak mencuba.

Syafiza Jamal said...

email saya syfzjml82@gmail.com atau syfzjml@yahoo.com

hennabyeren said...

Terus sebak sy bace cite awk ni.. teringin sgt nk ade baby... tiap2 bln msti frust bile datang period.... sy dah email awk... nanti tolong reply ye?

Leen her said...

huhu..ending story ni sy pn. nangis..sbb sy pn sgt desperate nk baby..thn dpn da 3thn..emm..

btw ape kata awk share je dtails psl mak aji tu..mayb rmi yg desperate nk ikhtiar..

doakn sy k spy beroleh baby sdri yg sht..thniah kt awk..

anynomous said...

Boleh akak tlong email kat sy dtail mak aji tu? :-D akupunya_85@yahoo.com.my tq ye

Nur Ammuroh said...

Kak.sy da email tau..ammuroh@gmail.com..tq kak

ummu nabila said...

Assalamualaikum kak...
terharunya baca kisah akak, dr part ke part yg lain...
sy pun teringin tuk hamil... nt sy email akk ye...
boleh bg detail tentang mak aji tu...
semoga akak sekeluarga dirahmati Allah s.w.t.
aaminnn... doakan tuk sy jugak...
mna tau masih ada sinar utk sy tahun 2013 nie...
hehe ^_^

norazwin rosman said...

sebak saya baca cita kamu.....boleh bagi alamat n no tel mak aji
awien87@gmail.com

Mashitah said...

Salam. Puan Uni, boleh tak sy nak tahu detail Mak Aji tu ye? Kami sangat berharap nak dapat baby. Saya dah emel Puan Uni.. terima kasih ye

nadira samad said...

Salam. Puan Uni, boleh tak sy nak tahu detail Mak Aji tu ye? saya pun macam mashitah,berharap sangat nak ada zuriat sendiri. saya harap pn.uni balas email saya , Tq

farah farhana said...

salam dear :) i pulak yg excited bila baca blog u ni hehe emelkan dekat fara details mak aji leh syg :) tenkiu dear

farah.farhana88@yahoo.com

cikin Jamal said...

kak nk jugak tau psl mak aji tu..email yee preetyheart_ekin@yahoo.com doakan sy jugak ye..seronok bc cite akk..

effeiqa said...

Kak emel kat sy jugak..nuratikaharshad@gmail.com

Scylla Hanafi said...

salam kak...terharunye baca cerita akak part 1,2,3...mungkin ALLAH tunjukkan sy blog akak tanpa disangka. kalau xkeberatan boleh akak emelkan contact no makcik urut tu?...dia duduk area mane? scylla05@yahoo.com

WaWa Mercy said...

Salam kak...menitis air mata saya baca cerite akak...terharu campur gembira.....dah hampir 1tahun saya dan suami berkahwin masih belum dikurniakan cahaya mata. lagi sedih dan sering salahkan diri sendiri bila kawan2 yang kawan selepas n sama hari ngan saya sudah mengandung..tambahan lagi suami saya dah mula menanya bila saya nk pregnant..saya hanya mampu diam...
Nk minta tolong akak emelkan no tel dan alamat mak aji tu kat email saya wawamercy2011@gmail.com

tolong ye kak :)

Asyifa Mustaffa said...

Terharu baca part by part.....

Nina Azwin said...

Salam Pn.Uni..saya dah emel Pn.Uni ye..harap sgt Pn.Uni dpt reply asap..excited + terharu bila baca blog Pn.Uni td..harap2 sy pn ada rezki spt Pn.Uni juga..nk sgt jumpa mak aji tu :)
Ni emel saya ye, ninaazwin_zainol@yahoo.com

TQ :)

Pn.Laila said...

assalam....seronok dan terharu pon ada baca kisah akak...sy ni entah bila nak merasa perasaan tu...akak boleh tak emal contact makcik yang mengurut tu...
kasih_aldinaa@yahoo.com...tq

mr kell said...

salam kak..saya da email akak..nanti akak tolong reply yer..time kasih..

missgreenheart said...

Salam Pn.Uni..harap sgt Pn.Uni dpt reply asap..terharu baca blog Puan td..harap2 nk sgt jumpa mak aji...emel saya honeychasha@yahoo.com

Ayu Zan said...

ayu baca part 1-3. alhamdulillah.. :) Allah berkehendak pada usaha kan?

Syahiella Atan said...

as salam akk.. salam perkenalan.. sy baca blog akk n sebak + nangis2 kat opis.. sy dpt rasa excited akk bler dpt 2 line tu.. sy dah berkahwin 4 bulan.. doakan saya juga ye akk.. :)

KieNa said...

Hi kak uni... tlg email kan sy alamat mak aji skeyn85@gmail.com ...tq so much!

Mastura yasin said...

Salam uni, sya da email . harap reply.thanks

Adelia Chan said...

Salam Perkenalan dh bace blog akak menarik.Please email kt sy kak about mak aji, sy tgh conceive setahun lebih ni email sy adeliachan48@gmail.com.tq so much

yuhana said...

salam..akak saya baca blog akak , saya dah email akak nak tau pasal mak aji..nie email saya ydafnia04@gmail.com, tq kak

ENIS aes said...

Salam... sy dh bace blog awk.Please email kt sy ttg mak aji, sy tgh conceive setahun lebih ni email sy anis_ees@yahoo.com.tq so much

ath AS said...

salam..hi kak..menitis air mata sy bc cite akak part by part..congratz! sy da kawen hmpr sethn..org sekeliling asyik tnye smpi kdg2 sy da xtw nk jwb ape lg..rse rndah dr sgt2....kdg2 event2 family pn cm mls nk join sbb seboleh2nye nk elakkn org tnye ttg baby....sdh sgt rse..huhu...blh x email kt sy ttg mak aji ni...email sy,athirah8288@yahoo.com..tq kak :)

AyNna MumTazaH said...

Salam..tertarik dgn kisah akak..sy pun pnah berurut n skang masih mnunggu rezeki permata hati..boleh share ttg mak aji tu?.. ni email sy .. iklil_raihana@yahoo.com .. trima kasih.. ;)

ANIS EES said...

Terima kasih kak uni...Allah shj dpt mmblas jasa baik kak uni...:)

bidadari cinta said...

salam akak.. sy ade email akak.. sy nak tahu sgt detail mak aji ni.. tlg reply email sy erk.. ni email sy choklatpinky@yahoo.com.. t.kasih..

Uni Aqilah said...

Hai semua,

Kalau nak tau details Mak Aji, please e-mail to me at z.munirah@gmail.com. TQ!

Firza said...

salam kak..sy bru je email..akak reply email sy ye..tqvm

Azreen Marzuki said...

kak uni,

saya dah emel dri semalam...
xsabar nk dgr feedback dri akk tntang infor mak aji tuh
emel saya amazree@gmail.com

Azreen Marzuki said...

saya tunggu ye kak =) excited sgt

cheekychubbycutegirl said...

Xsbr..nk bby jgk...

cheekychubbycutegirl said...

Xsbr..nk bby jgk...

homestaygombak said...

Salam uni...saya dah baca blog awak..boleh bagi details no phone mak aji tu..saya pun tengah try to conceive...saya dah email uni..nnt reply yer at farahiryanti@2-sigma.com...terima kasih

nuyul Azhar said...

sy dah email nk tahu tentang mak aji... t reply ya... tq :)

.:mUnies:. said...

saya pon nak tau pasal mak aji tu,

email kat sini

palatino_moon@yahoo.com

Rafidah abd rashid said...

Assalam kak sy ada hntr email kat akk pasal nk tanya mak aji tu..kalau akk xdpat,ni email sy fida.rashid@yahoo.com
Menitis air mata bce akk dh pregnnt lpas urut tu..murah rezeki akk huhu..nk berusaha la apa yg patut utk dptkan zuriat sendiri...sedih sgt n emo gle2 bila org asek tnya dah lekat ke belum...rasa down gle huhuhu..mak n mil pn xde nk tnye2 mcm tu huaaa

Kenari Putih said...

finaly.. alhamdulillah.

allyz.ija said...

Assalam... bestnye..... mak aji tu kat mana, saya dok JB...email kt saye allyz.fizza@gmail.com...

Zol kapri said...

Assalam puan..alhamdulillah.menitik airmata sy bc blog puan sbb sy dah kawin 10 bulan & mengharapkan dpt anak sbb umur bakal 30an..sy pn dalam mencari org pndai urut peranakan..mohon puan email pd sy details mak aji tu boleh ? diyana@kehakiman.gov.my

Wanie Nor Ahmad said...

Salam Uni.. Saya Wanie..Saya berminat sangat nak dapat details tentang Mak aji tu.. Saya baru jer send email pada Uni.. Nanti Uni reply yer... TQ so much..

fadh said...

Assalamualaikum. Boleh e-melkan juga pada saya?nur_fadh@yahoo.de. tq :)

Fadillah Abd Kadir said...

Assalam. Semua. Pengalaman saya ialah lps 8 tahun kahwin br dpt rezeki mengandung. Dah pegi rawatan dan 2 kali dbedah pun x mengandung juga. Nasib baik hubby support bkn mcm yg lain asyik mengata shj. Bila dah preggy ank 1st dah ada yg ckp mana cukup sorang.. x pandai'buat' lah...adoi manusia ni. Apa2pun adik kakak semua kena sabar ya. Kalau x dpt anak maknanya Allah bg rezeki yg lain. Bersyukur dgn apa yg ada.Insya Allah one day d mudahkan. Yg sy buat ialah pergi berurut tp bidan yg pegi tu urut x sakit pun. Pas tu mkn folic asid setiap hari dan kurangkan mkn daging ya. Insya Allah dpt 3 anak dah. Alhamdulillah

Nur Fareil said...

Assalamualaikum.
terharu ........... teringat masa firts pregnan arwah dulu....
Boleh e-melkan juga pada saya tak?
nfareil90@gmail.com

Kei said...

Salam kak.. boleh tolong emel juga?
adm8909@gmail.com.. terima kasih!

Kei said...

Salam kak.. boleh tolong emel juga?
adm8909@gmail.com.. terima kasih!

Hidayah Daya said...

Salam kak uni...sy tros menitis air mata....please bleh bg x maklumat mak ajie...sy same mcm akk...norhidayah87.hd@gmail.com

seroje said...

Salam kak...menarik cite nye.
sy dh try email tp die
tulis email not invalid...
harap akk dpt email sy
dn bg details mak aji tu ye..sy
takut mkin lame bia
makin lmbt dpt bby...
seroje_91@yahoo.com

Elya Roza said...

Menitis air mata i lps bc part yg u tahu u pregnant tu ... How i wish i pn dpt rasa 'perasaan' itu

Muhamad Hassan Muhamad Khalili said...

Salam, boleh saya tahu details pasai tukang urut tu..email saya di fadilafadzil@me.com. Terima kasih

asnida syaril said...

salam pn.. saya asnida dari negeri sembilan.. saya dah send email pada email pn.. saya berharap sangat2 pn balas email sy untuk dapatkan contc num mak aji.. saya dan suami amat memerlukannya.. mungkin ni jalan yang dapat membantu saya prgnan.. mohon sangat2 pn untuk membalasnya.. ni contc num saya 0173133493..

Fathiyah Halim said...

Alhamdulillah..semoga saya pun kan dapat merasai saat-saat indah yang puan alami..

Fathiyah Halim said...

Seronoh membaca blog tentang usaha untuk hamil..sebak dan gembira rasanya bila yang diusahakan berjaya..Semoga Allah permudahkan saya untuk hamil..Aamiin

Nurul Ain Md kasbullah said...

salam sis boleh xemailkan sy mcm mana nk hubungi mak aji.. sy tgh berusaha emaikn pada sy venderain90@gmail.com

Norazlin Mohd Ali said...

Assalamualaikum.. sy ade emel utk dptkan alamat & no tel mak aji.. tq :)

Ani Zaim said...

Asslmkum sis. Saya email sis ye nak tahu detail mak aji.

adilahyaacob said...

Assalamualaikum sis..boleh x email saya pasal mak aji tu...saya pon menghadapi masalah yg sama mcm puan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *