I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 22, 2012

Berjaya Hamil Apabila Diurut (Part 1 of 3)

Menjadi seorang ibu merupakan satu nikmat dan anugerah yang tidak ternilai bagi saya. Terima kasih ya Allah, kerana memberi saya peluang untuk merasai betapa indahnya menjadi seorang ibu. ^_^

Disahkan hamil setelah berkahwin selama 1 tahun 9 bulan, membuatkan saya benar-benar menghargai anugerah Allah pada saya. Rasa macam - bukan senang nak dapat anak ni.

Tatkala orang lain heboh dengan kisah bunting pelamin, heboh dengan kisah hamil setelah beberapa bulan berkahwin, saya pula dirundung sedih dan risau memikirkan diri sendiri yang belum ada tanda-tanda untuk hamil selepas dah kawin setahun lebih.

Macam-macam perkara yang saya fikirkan ketika itu..


"Aku yang problem ke?"


"Suami aku yang problem ke?"


"Belum rezeki aku agaknya.."


"Bila akan tiba rezeki aku?"


"Apa aku nak respon bila kawan-kawan / saudara mara / sepupu sepapat sibuk bercerita hal anak masing-masing? Aku boleh bertahan ke?"


"Apa aku nak buat kalau doktor sahkan aku / suami aku memang ada masalah?"

"Kalau memang aku / suami ada masalah, berapa pulak kos rawatannya? Banyak ke? Berapa banyak?"


Haihh..1001 persoalan ada bermain fikiran saya pada masa itu. Alternatifnya, saya cuba pegi berurut dengan bidan-bidan seperti yang disyorkan oleh MIL. Tapi entah kenapa, memang belum tiba rezeki saya. Saya tetap tidak hamil. Huwaaaa....

Frust.


Frust sangat.


Satu hari, saya suarakan masalah saya ini kepada Mama. Saya cakap, saya nak pergi jumpa doktor pakar supaya doktor selidik apa punca saya belum mengandung lagi. Kalau doktor cakap memang ada masalah, saya nak terus bincang berapa kosnya, dan kalau boleh, saya nak terus buat rawatan.

Masa tu, apa yang ada dalam fikiran saya hanyalah --> "Aku nak pregnant, aku nak baby, aku nak anak sendiri".

Bincang punya bincang dengan Mama, dia tidak mengesyorkan saya berjumpa doktor pakar, atas alasan, semua itu menelan kos yang sangat besar. Katanya, SANGAT BESAR.

Sebagai alternatif, Mama cakap dia akan cuba bertanya pada kenalannya sekiranya mereka kenal atau tahu siapa-siapa yang boleh mengurut untuk hamil. Mama suruh saya berusaha lagi, urut lagi, walhal saya sebenarnya macam dah give-up urut-urut ni. Selain urut tu menyakitkan (saya pun tak tau kenapa urut hamil tu sakit sangat), hasilnya takda jugak. Saya dah pergi berurut 3 kali dengan bidan yang MIL syorkan (2 orang bidan yang berbeza), tapi hampa. Jadi saya taknak berurut lagi.

Mama pujuk saya, katanya kenapa kita perlu give up? Orang lain berusaha lagi dahsyat daripada kita, kita baru diuji sikit je, kenapa cepat sangat nak mengalah. Mama cakap dia akan buat appointment dengan seorang ni, namanya Mak Aji (direkemen oleh kawan Mama), katanya ramai orang dah berjaya hamil lepas urut dengan Mak Aji ni. Saya iyakan jelah, tapi dengan syarat Mama kena ikut sekali (dah kahwin pun nak dengan Mama jugak).

Tiba hari yang ditetapkan, kami bertiga (saya, my hubby dan Mama) pergi ke rumah Mak Aji. Lama juga kami beri salam dan menunggu di luar, barulah Mak Aji muncul dan mempersilakan kami masuk. Bukan masuk ke dalam rumah, tapi masuk ke dalam bilik khas yang ditetapkan untuk sesi mengurut. Hanya saya dan Mama je yang masuk, sebab Mak Aji suruh my hubby tu tunggu kat luar.

Bila dah kat dalam bilik tu, saya rasa nervous lah pulak. Mak Aji ni macam alim gitu. Nasib baiklah saya pakai baju yang sopan (pakai baju kurung), kalau pakai tshirt dan jeans yang ketat tu mau tersipu-sipu pulak saya kat situ. Sesi dimulakan dengan sedikit pengenalan tentang diri saya (dah berapa lama kahwin, kitaran haid, keadaan semasa haid dan lain-lain lagi).

Kemudian Mak Aji mulakan doa. Doa apa saya tak sempat nak tangkap pulak. Kemudian dia tanya,


"Yang kat luar tu suami kan?"


"Ye.." (dalam hati, takkanlah bawak boyfriend pulak).


"Mak Aji dah tengok, dia takda masalah".


"Haa??? Mak Aji dah tengok? Tengok macamana?"


Mak Aji senyum dan diam je. Mama pula bagi isyarat - jangan banyak cakap dan kepoci sangat. Saya faham benar pandangan mata Mama tu, jadi saya terus tunduk dan diam.


"Kamu pun takde masalah..."


"Ohh..." (Dalam hati saya rasa lega, ingat nak tanya lagi, tapi takut Mama sound lagi).


"Ok baring sekarang..."


Saya pun terus baring. Mak Aji takde pun urut-urut perut saya, just usap-usap je. Takde minyak dan sebagainya.


"Haaa... memang betullah takde masalah. Ni ada nadinya ni..."


Haih, lagilah saya tak faham, nadi sapa pulak ni. Pastinya nadi saya lah, takkan nadi baby pulak. Saya belum pregnant pun lagi.


"Kalau macam ni, alhamdulillah. Memang takde masalah, cuma belum tiba rezeki kamu je lagi".


"Ye..." (itu jelah yang mampu saya ucapkan).


"Ok , sekarang kamu sujud".


"Sujud? Sujud macamana?"


Tiba-tiba Mama menyampuk - "Sujudlah macam sembahyang tu, alaaaaaa...."


Hadoiii...malu I. Saya kekok la dalam keadaan macam tu nak sujud pulak.


Tapi dah disuruh, saya buat jelah, jangan banyak songeh. Lepas dah sujud, Mak Aji tu cakap,


"Ini Mak Aji nak bacakan doa untuk kamu, nak masukkan doa dalam badan kamu, tapi kamu kena sama-sama buat dengan Mak Aji, baru berjaya. Kamu kena selawat bila Mak Aji baca doa ni"


Sungguhpun saya rasa pelik, rasa macam nak tanya banyak benda (baca doa apa, kenapa kena selawat sama-sama, kenapa kena buat dalam keadaan tertonggeng sujud macam ni, kenapa bla bla bla...), tapi yang keluar daripada mulut saya ni hanyalah..


"Ye.."


Mak Aji pun baca doa, saya masih dalam keadaan sujud, doa tu dia bacakan dan tiup ke bahagian bawah sana (private part gitu). Saya pulak "terkagum" dengan benda baru macam ni, sampai terlupa pula nak selawat.


"Haaaa....kamu tak selawat, kamu tak selawat, macamana nak jadi nih....." Mak Aji dah naikkan suara lah pulak.


"Sori Mak Aji, sori..." (Dalam hati, macamana pulak Mak Aji tau saya lupa nak selawat? Heran sungguh)


"Ok kita buat lagi sekali ye. Kalau kamu lupa lagi, dah kite stop je".


Erk!!! Terkejut I dengar warning Mak Aji tu. Amat tegas bunyinya.

So kali kedua Mak Aji bacakan doa, saya pun terus berselawat dalam hati seperti yang disuruh. Dah sudah tu, Mak Aji tepuk bahagian yang menonggeng tu (saya lah).

Lepas tu, dia suruh saya duduk dan sama-sama berdoa.

Last sekali, dia ada bagi satu vitamin. Sekali tengok macam vitamin B complex je, yang warna oren tu. Harga RM10 utk 1 peket. Mak Aji suruh saya makan, katanya In Shaa Allah boleh hamil, kalau tak hamil dia suruh datang lagi.

Dah sudah tu, kami pun balik. Sampai kat rumah, barulah saya bercerita dengan my hubby apa yang berlaku kat bilik tu. Excited sungguh dia mendengarnya.

Mmmm.... adakah saya berjaya hamil dengan satu kali urut je (tak urut pun, usap-usap je)? Atau saya kena jumpa lagi kali kedua?

Apapun, nantikan my next entry ye!


UPDATED : 4 MARCH 2017

Detail Mak Aji
Taman Rinting, Masai, Johor
07-2528755
013-7449771

p/s : Saya jumpa Mak Aji kali terakhir pada tahun 2009. Selepas itu, tak berjumpa atau berhubung lagi. Sebarang pertanyaan, boleh terus berhubung dengan nombor yang telah diberikan. Saya tiada alamat penuh rumah Mak Aji. Harap maklum.


148 comments:

fiza said...

Saya pon berurut masa nak dptkan anak 1st dulu. Dekat setahun gak kosong. Alhamdulillah...lepas urut tu trus lepat. Makcik tu cakap rahim saya agak ke belakang.

Urut kat mana? Tak sabo plak tak baca next entry.

wan nurul hezrina said...

Besh la entrinie..nnt cerita tau cepat kat next entri..mmg pelik lah mak ajini..dia bid an tersohor ek?

Uni said...

Saya pernah cek dengan doktor, katanya rahim saya pun jenis ke belakang jugak (retroverted uterus), sbb tu lah agak susah sikit nak lekat.

Sabar ye tunggu next entry. Hehehe..

Uni recently posted...

Simpan Gambar Lebih Mudah Dengan External Hard Disk

Uni said...

Nak kata tersohor ke tidak tu tak pastilah pulak. Ni kira macam promosi mulut ke mulut je, sapa yang tahu pasal Mak Aji ni, dia pas-paskanlah kat orang lain yang perlukan bantuan (urut untuk hamil).

Uni recently posted...

Tutorial : Cara Steril Botol Susu Bayi

Ziana Wanita said...

Macam kelakar je cara mak aji ni buat treatment. Bila nak sambung part 2 ni? Nak tau juga mcmana leh berjaya pregnan. Salam perkenalan :)

Ziana Wanita said...

Nanti janganlupa bagi no. tel mak ajie n alamat ek. Saya sedang ttc utk anak ke 2. TQ

Uni said...

Salam perkenalan juga. :)

Kalau nak tau details Mak Aji tu, harap dapat e-mel kepada saya ye. TQ. :)

Kamariah Adam said...

Minta tolong nak details mak.aji..kamariah_mariah@yahoo.com

Uni said...

Hai Sis,

Saya dah terima emel sis pagi tadi dan saya dah reply. Cek emel ye.

whiteangel said...

Kak uni, sy ada email akak pg tdi nk bertanyakan ttg detail spt telifon dan alamat mak aji ni. Tapi blm dibls. Tq kak. Sy sdg berusaha utk preggy, tpi blm berjaya. Tq kak.

Uni said...

Hai. Saya dah reply pagi ni. Sorilah lambat reply, coz semalam satu hari tak online.

Shafiah said...

Salam.boleh tak sy tau no.pon n alamat email mak aji ni?sy btol2 teringin nak anak..hmpir empat tahun dh kawin..huhuhu.shaaqua84@gmail.com...

Uni said...

emel kat saye ye. z.munirah@gmail.com

Hana said...

Salam.boleh x emel saya alamat dan contact number mak aji tu.saya dh kawin hampir 2 thn..tp belum ada rezeki baby lagi.hanamzin@yahoo.com.terima kasih..;)

Uni said...

Salam Hana. Hana emel kat saya dulu ye z.munirah@gmail.com. Nanti saya reply kat emel. :)

bunga said...

salam...manarik hehreboleh emailkan detail mak aji. ..tq..
moonf512@gmail.com

Uni said...

Hai Bunga, emel kat saya ye. Nanti saya reply. TQ.

Nurul Mahirah said...

salam, boleh tolong saya bagi contact Mak Aji? ini email saya myrameor@gmail.com terima kasih banyak. semoga Allah Murahkan rezeki Puan.

Nurul Mahirah said...

Assalamualaikum, Puan boleh tolong bagi saya contact Mak Aji tu? ini email saya myrameor@gmail.com . terima ksih banyak2 sudi tolong...

Uni said...

Waalaikumussalam Nurul Mahirah. Tolong emel kepada saya ye. Nanti saya reply kat emel.

Zara Furzanna said...

Hi, saya pun sudah berkahwin dekat dua tahun, blom rezeki lg, blh share dgn saya alamat mak aji? Reveur_elle@yahoo.com semoga Allah permudahkan reZeki zuriat anda

Uni said...

Hai Zara Furzanna, emel kat saya dulu ye z.munirah@gmail.com nanti saya reply kat emel k.

Fara Si Kuma Kuma said...

Assalamualaikum Pn. Uni,

Bestnya cite pn. Sy dh setahun lbh kawen. Still ttc. Sy ade email utk dptkan contact Mak Aji, nanti reply ye. Sy guna both email office & personal. *semangat!* Thanks.

Fara Si Kuma Kuma said...

Assalamualaikum Pn. Uni,

Salam perkenalan. Sy sgt tertarik ngn entri ni. Bole sy dapatkan maklumat ttg mak aji. Sy ada email ke Pn. Uni. Harap sudi kongsi ya. Terima kasih. :)

Uni said...

Waalaikumussalam Fara Si Kuma Kuma (comelnye nama). Saya dah reply emel Fara. Jangan lupa check ye. :)

Nurfazlinda Ismail said...
This comment has been removed by the author.
3lly said...

Salam Kak uni...wah best nye dgr cite kak uni ni....nanti bleh ke share detail Mak Aji....thanks ye..

saya dah email semlm

PrettyLittlePaws said...

Hi, congrats on the success :-) can you email me the details of Mak Aji? My email is angelinesimone@gmail.com. Thank you!

Uni said...

Hi Angeline, kindly e-mail to me first. Thank you.

nur nina said...

Assalam, emelkan no telefon Mak Aji pada sy..ninaazira59@gmail.com..semoga dipermudahkan segala urusan Puan..terima kasih.

Fieza Halmi said...

Salam.. saya fieza.. skrang dh ada anak sorang berusia 3 thn.. dan teringin nak anak sorang lagi tapi mcm susah nak lekat berbanding anak pertama dulu.. bole bg details berkenaan tukang urut mak aji tu? mmg bercadang nk berurut dulu.. email saya di fieza_gryffindor@yahoo.com.. Terima kasih atas entry ini.. :-)

Uni said...

Waalaikumussalam Nur Nina. Emel kat saya di z.munirah@gmail.com. Nanti saya reply kat emel ye.

Uni said...

Waalaikumussalam Fieza Halmi. Emel kat saya di z.munirah@gmail.com. Nanti saya reply kat emel ye.

Saya Punye said...

assalam kak.. Saya ada emel akak utk dapatkan alamat n no fon mak aji.. thanks ye kak.. moga semua dipermudahkan.. aamin2..

luvaralynn said...

As salam akak.sy pun still ttc after 2 thn lbh kawen.prnh jg 2 kali berurut hamil tp hampa n tak tahan sgt sbb sakit.blh akak share d mn nak jmp mak aji ni?email sy luvara_lynn85@hotmail.com.doakn sy jg ye.

siti sulaiman said...

Salam ....boleh tak saya tau no.pon n alamat email mak aji ni?saya btol2 teringin nak anak..

N.I.E.Z.A S.U.K.R.I said...

boleh kasi details contact no atau address mak aji tu... suhazaneza@yahoo.com

Lin said...

salam kak.. boleh tak Lin pun nak adress mak aji.. Email Lin : diarylynn@gmail.com


Jasamu dikenang kak..huhu :(

Mazzlyna Arly said...

salam bole email contact no mak aji tu abe8321@yahoo.com

WaWa Mercy said...

Salam akak, bole akak bagi no mak aji tu. Dah nk dekat setahun kawen masih x berjaya. Suami dah mula tanya. saya arap akak dapat tolong sya. Terima Kasih ye akak

MJ said...

Salam, blh bagi contact no. Mak aji tu... Sy dah 8 thn kawen... Blum ade rezeki lg, hrp blh tlg sy... Terima kasih.

fumi said...

kak uni, alhamdulillah pas urut ngn mak aji skali je, tros lekat..ni semue dgn izin allah...alhamdulillah...mak aji tu mmg byk ilmunye...mcm2 die blh tau...terime kaseh kak share info mak aji ngn semue...byk pahala akak dpt...=)

deheartystrawbery said...

Salam sis sy dah email...mhn share

cikzu said...

Salam uni...
Zu excited baca entry uni dlm blog.dh baca sume 3 parts berurut n zu excited nk cuba urut dgn mak aji.insya Allah jika izinnya mungkin kali ini...sgt2 berharap.mohon jasa baik uni share details ttg mak aji dgn zu...thanks a lot dear! Email me: cikzuhal@gmail.com

Salam perkenalan.Uni

cikzu said...

Salam uni..seronok baca entry ttc uni.zu pn excited dgn cite mak aji tu.nk minta details mak aji boleh x.zu nk try jgk insya Allah klu ade rezeki kali ni..thanks a lot dear! My email: cikzuhal@gmail.com

cikzu said...

Salam uni...zu nk details mak aji. Dh email beberapa hari lps...thanks dear!

cikzu said...

Salam uni...zu nk details mak aji jgk.dh email uni beberapa hari lps through cikzuhal@gmail.com
Thanls dear!

cikzu said...

Pls help...

Amelia said...

Salam, saya nak dapatkan no contact dan full address Mak Aji..boleh x?email saya amelia.awang@hotmail.my
tqvm ya

Amelia said...

Ribuan terima kasih..saya da terima email Puan. Harap dipermudahkan... :)

Juhaida said...

Salam...

Uni, sya nak details mak aji.dah email ke email uni beberapa hari lepas
tq atas perkongsian..

Juhaida

awinbudakbesh said...

salam

hai uni, boleh ke sy nak detail pasal mak aji
ni email saya
noorazuween@yahoo.com

muazah malek said...

Salam, boleh saya mintak contact mak aji? Email saya lulurmeplease@gmail.com.
Thank you.

fadzlin radzi said...

Assalam sis..bole dptkan no dan alamat mak aji ni..fadzlinradzi@gmail.com atau fadzlinradzi@yahoo.com..tq sis:)

Siti said...

Nak detail Mak Aji

Ezalina Rinaldi said...

As salam sis..emailkan detail mak aji..email rinaldi.ina@gmail.com

Thank You sis

nurifa said...

Salam sis boleh saya minta detail mak aji jugak? Email sy nurnazlifah@gmail.com
Tq sis....

nina said...

hi sis boleh x bg saya no. mak aji tu..ni email saya norlina.osman@gmail.com tq sis

Adeeba Nabil said...

Salam sis. Blh bg detail bkenaan mak aji? Emel sy
Adiba150189@yahoo.com
Tq sis

SEMUA TENTANG KITA said...

Salam sis, minta tlg emailkan detail n cntact num mak aji ye kat nora_pen2002@yahoo.com

DINNA BAKERY said...

salam sis.. blh bg detail num mak aji? dinna_bakery@yahoo,com

lia saiful said...

assalam..terharu baca entry nie..huhu...akk blh tak bagi tau cam ne nak jumpa or contact mak aji tu..sy dah hampir 2 tahun tp still xde apa tanda utk hamil..:( TQ

Uni Aqilah said...

Hai semua,

Kalau nak tau details Mak Aji, please e-mail to me at z.munirah@gmail.com. TQ!

Aisyah Aziz said...

salam...hai uni... suke baca cerita awak ni.. xsabar tunggu next entry...saya org simpang renggam.. boleh saya tau details mak aji ni?? saya pon ade masalah retroverted uterus... dah setahun sentengah kawin belum ade rezeki laggi nak dapat anak... sejak duduk bersama suami 5 bulan lepas period sy yg selama ni teratur terus x teratur... harap uni dapat share dengan saya ye.. tqvm;)

niki said...

assalam uni... saya ada emel kat awk utk tau details mak aji ni. nanti tolong semak yer... tqvm

Ina Zamina said...

Assalam..uni pls pm mak aji pnye detail kt akk

Nur Natasya said...

Slm..sy ade email puan berkenaan mak aji...hrp dpt bls..tq

Ummairah Moktar Lotfy said...
This comment has been removed by the author.
yatie511 said...

Assalamualaikum,

sy baru terbaca blog ni, sy dh kawin 4 thun lebih, still takde baby lg. bole tlg emailkan alamat & no contact Mak Aji tu, berharap sgt ni.

Email sy: athyha511@gmail.com

thnks.

Syamsina Ramadin said...

Salam.. Sis ole sye dpt kan contact mak aji???

An Nur said...

Salam kak uni,

Saya nora, saya de bace blog akak tentang mengurut untuk hamil, boleh tak saya tahu tempat akak mengurut kt mane n no tel mak Aji, saya da kawin hampir setahun belum dapat anak lagi, saya nak tahu punca n cara jalan penyelesaian nya, tq ye kak kerana sudi membantu saya.

miss dieya said...

salam..sis boleh emailkan saya no mak aji..nadiah_isa@live.com..thanks ye sis

norlida sidek said...

Salam pn...blh sy dptkan alamat n no phone mak aji tu...sy dh 2 thn ksg ni...email:norlida_sidek@yahoo.com

Kenari Putih said...

ada sedara saya diorg kahwin hampir 2 thn kot, blm ada rezeki, diorg pon ada berurut juga.. dgn 1 mak bidan ni.. kata dia pon mak bidan tu xada buat apa.. usap2 je perut dia n urut2 sikit.. tak lama lepastu peggy le sedra saya tu.. tapi katanya rezeki sama Allah nak bagi..

Y..U..K...I...K..O san said...

salam..bole tak email no phone n alamat mak aji ni

linlisa_27@yahoo.com

Nadia Madzalan said...

salam sy da email pada puan harap puan sudi balas terima kasih

Susie Bambang said...

Salam sis boleh emilkn alamat dan nombor fone mk aji tu ta di susienasir@yahoo.com tq sis

sue rieana said...

Salam.. bole x email kan alamat dan details mak aji tue... tq email sye suzieanne13@gmail.com

vital_ladies said...

salam..mohon kiranya puan memberi details Mak aji tu, bantuan dan usaha puan amat saya hargai dan hanya Allah swt yang mampu membalas.t.kasih

vital_ladies said...

salam..leh email kan saya details mak aji tu di shazlinafadzil@gmail.com. tq

shima mizi said...

As salam sis sy bc dh psl mak aji. Thn ni dh msk 4 thn berkahwin dan msh belum dikurniakan zuriat. Mohon sis berkongsi maklumat detail pasal mak aji. Mekasih bnyk moga pertolongan sis allah je yg balas

shima mizi said...

Lupa pula info sy shizie2010@gmail.com

Asma Liyana said...

salam sis..boleh x email kat saya razeas86@gmail.com

tamil chelvi said...

kak boleh bagi detail mak aji ...saya hantar dah email kat kak di z.munirah@gmail.com nie boleh reply kak

Normaizatul Md Zain said...

Sya xpernah cuba urut.. tp nk g klinik pakar kos tinggi..tolong ek bg alamat umh mak aji

DiYaRiSyQa said...

Assalamualaikum sis. Please reply email saya. lili_gerl77. Syukran.

Siti Khadijah said...

Emel me mak aji ni area mana??? ;-)
ct_meor@yahoo.com.my

ezamsya said...

As salam... sy ada inbox email awk. Utk mintak details pasal mak aji tu... hope awk check email dan reply yer... terima kasih... shasyi8184@gmail.com

ROSE Abdillah said...

Salam.....skrg dh 2015...adakh u bjaya hamil slepas brurut dgn mak aji tu? Kalo ye email sy detailnye te...rosedillah69@yahoo.co.uk

ArELeEz said...

xcited baca ur entries. btw, leez dh send u an email. nk mntk details mak aji. ;)

Ida Omar said...

Nk details pasal mak aji tu...blh email kan tak. idaomar85@gmail.com.tq

Tupperware Cute Bunny said...

SALAM, SAYA ADA EMAILN NAK TAHU PASAL MAK AJI, HOPE CAN REPLY MY EMAIL A.S.A.P..TQ

Dekna Izwan said...

assalamualaikum..maaf...nk tahu jgk tntg mk aji please.tq

ct norliyana said...

emailkn info kt yana_babyblue88@yahoo.com.my

ct norliyana said...

emailkn info kt yana_babyblue88@yahoo.com.my

Sonia Ashira said...

Salam, bole bagitahu info tentang urut hamil ni? Terima kasih

Cik Saallaluna said...

Salam.nice bce blog akak.sy dah setahun lbh jugak kawen.bru ni urut.lepas urut lame btl period. T..T

Niz said...

sy pun ingin tahu ctact no mak aji..tlg email pd sy ianthegiant12@gmail.com

MD hafizzi said...

Salam... Nak innfo tentang tukang urut ni termasuk alamat dan no tel..dh setahun lebih berusaha belum de rezeki jugak.. Harap diberi bantuan.. Terima kasih

MD hafizzi said...

Ni email saya miesah_92@yahoo.com

Anis Faisal said...

Salam...bole emailkan saya detail pasal mak aji?
anis5964@yahoo.com

Anis Faisal said...

Salam...bole emailkan saya detail pasal mak aji?
anis5964@yahoo.com

Ain GE said...

Assalammualaikum sis.
Sy pn nk details mak aji..
Ni.email.sy nurain.ge@gmail.com
Sy da email sis baru td..harap sis reply k..
Terima kasih

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tanda anda hamil.

Wawa Hamid said...

salam...saya ada emel dekat sis...nanti tgk tau...nk details pasal mak aji ni...

Yasmin Rashid said...

Salamsya dah email.saya nak details mak aji

pena hidup said...

salam saya boleh saya dapatkan alamat dan contact mak aji. ni email saya rumizal@yahoo.com.my terima kasih

Gloria Monaliza said...

salam.. bole saya dapatkan alamat dan contact mak aji. thank you
sonia_ashira@hotmail.com

Gloria Monaliza said...

salam boleh saya dapatkan alamat dan contact mak aji? Email saya : sonia_ashira@hotmail.com terima kasih

miszya said...

salam..boleh dptkn alamat n contact mak aji?.email sy miszya190689@gmail.com
tq admin..may Allah bless u

Syafiqah_Irwan said...

Salam boley email sy nom mak aji ika.alonk@yahoo.com

Syafiqah_Irwan said...

Salam . Boley emailkan sy no mak aji ika.alonk@yahoo.com

violet lavender said...

Mohon alamat n cntct number mak aji :masthurah87@gmail.com

Zarina Abidin said...

Salam...Minta tolong nak details mak.aji..ni email sy zrna_a@yahoo.com

tttt said...

Salam..bleh email.saya...norhayatiridzuan@gmail.com

Suraya Aziz said...

Sy ada email puan utk details mak aji.hrp dpt balas.terima kasih.

rosyeela erwen said...

Assalamualaikum puan..saya dh email puan..harap dpt bls..😉 terima kasih

Aira Syahirah said...

salam sis,, blh bgi alamat mak aji tu tak

Love your body said...

Assalamualaikum Sis, saya dah emailkan dekat Sis. Harap dapat balas.

NaNa said...

Salam sis tolong email information mak aji kt saya rodianahsaidi@gmail.com

Ssyana Bakar said...

Assalam sis boleh ke email sya no tel dan alamat mak aji tu...sya bk baby jgk...syanabakar@gmail.com

raihan muhamad amin said...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِوَبَرَكَاتُهُ
sis, nk information mak aji tu bole x?.��
email raihanameen@gmail.com

Unknown said...

Hai uni ,bole bg detail mak aji... arisa2118@gmail.com

farah khalidah said...

Hi munirah. I dah email u tuk dptkn contact mak aji . I pun tgh berusaha ni nk dptkn baby .

Liyah Ajis said...

Salam sis. Boleh bagi alamat dan contact number mak aji. Terima kasih. .

sakura pui said...

Salam.. Kawan sy 8tahun kawin xdek anak pernah mengurut banyak tempat,bila ke sakit puan suami isteri xdek masalah normal jer.tahun lepas die dah berjalan anak lelaki comel.risik2 die bgtau last sebelom pregnant die mengurut dekat sorang kakak ni di puchong. 3kali mengurut Selama 3bulan berturut- turun.. Tp die sekali je mengurut terus lekat. Mungkin rezeki die kot. Dengar citer ramai dah berjaya tp semuanye dari Allah,korang boleh jer mencuba kan. Ak just nak kongsi jer lain2 pandai2 lah.call lah kalau korang nak kecantikan 01127242390

-aNna- said...

Assalamualaikum uni. Boleh email kan saya details mak aji tu? Ini email saya, sshuhaily88@gmail.com. Tq

Nurul Atikah said...

Slm..sy nry terbca entry...
boleh emel details tiekah89@gmail.com

uyaya ain said...

Salam sis. Bole sy dpt kan detail mak aji. Ni email sy. zurain_anuar@yahoo.com

daliya islehah said...

Salam, Daliyaislehah@ gmail.com. Mohon details ye kak. Tq

Siti Norfidaus said...

bole bg detail mak aji 0136812242

araPEACH said...
This comment has been removed by the author.
fenny lau said...

Hi Uni, boleh saya dapatkan detail mak aji, fennylau77@gmail.com

Shasyeha said...

Salam sis uni,boleh Sy tahu detail mak aji
solehhanazari@gmail.com..thank u

nur rosma atikah kamaruddin said...

Salam..boleh dapatkan detail mak aji
opasnowrm90@gmail.com

Riydho Nahar said...

Assalamualaikum.. blh saya dptkan detail mkaji... riydho@gmail.com

Riydho Nahar said...

Saya berhajat.. blh email detail mak aji... riydho@gmail.com

dianna fyra said...

Salam sis,.. Sy nak detail mak aji dianna.fyra92@gmail.com

Amal Najeeha said...

Salam.. saya ada email awak.. boleh check tak?

Amal Najeeha said...

Salam.. Saya ada hantar email kat awak.. boleh check tak?

eqin YZD said...

salam.. emailkan pd sy detail mak aji.. sy nak try berurut sbb ikhtiar hamil. tq ... eqinYZD94@gmail.com

eqin YZD said...

salam.. boleh emailkan detail mak aji.. sy nak try berurut.. tq
eqinYZD94@gmail.com

Unknown said...

Salam sis..Boleh bagi detail

sri noramirah said...

Salam, saya ada email kak uni..nak tny no. fon dan alamat mak aji..sy ttc 4yrs tme ksh..

cik ecah said...

assalamualaikum..saya pon dlm proses ikhtiar hamil..boleh sy dpt detail ttg mak aji nie x .. nie emel sy. lovelyaesyah91@gmail.com

Nur Cahaya said...

assalamualaikum

Unknown said...

Salam...saya dh kawin 5 thn tp lom ade rezeki utk dpt zuriat. Saya ingt nk try berurut dgn mak aji. Leh x email kt saya detail mak aji. Ni email saya eerynn@yahoo.com

Sinar Suria said...

As salam..boleh saya tau..entry no wujud lagi x..saya nak contct no mak aji n alamat die..boleh sape bgtau detail pasal mak aji ni..ni email saya...sinarsuriabaharum@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *