I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 8, 2012

Baju Pertama Haziq Pakai Selepas Dilahirkan

Baju pertama Haziq pakai. Brand Pureen.
Colourful like my heart - welcoming my baby into my arms.
Gambar di atas ini amat menyentuh perasaan saya. Actually ini adalah baju pertama yang Haziq pakai selepas sahaja lahir.

Baju ni saya beli di Jusco (memang kat Jusco je lah tempat saya shopping pun!). Masa beli baju banyak-banyak tu, saya dah terfikir nak tetapkan satu baju khas untuk dipakai oleh baby saya right after giving birth.

Ciri-ciri yang saya nak adalah, baju tu mestilah lengan panjang dan seluar panjang, berbutang kat depan dan mestilah berwarna-warni. Walaupun warna-warni, saya mesti elakkan adanya warna kuning sebab my hubby sangat pantang dengan warna tu (katanya taknak baby kena sakit kuning). 

Mmm..ikutkan saya bukannya percaya sangat dengan benda-benda tu semua, tapi saya fikir no harm pun kalau saya ikutkan kehendak my hubby kan. Dia cuma taknak ada warna kuning je, selain daripada tu (brand apa, pattern apa, design apa, etc.) dia tak kisah, so kiranya win-win situation lah. ^_^

Masa saya tengok Haziq pakai baju ni, saya rasa bahagia sangat. Tak taulah nak cakap macamana. Pertamanya sebab saya dah berjaya melahirkan Haziq (berjaya melalui rasa takut bersalin), berjaya mendakap, memeluk, mencium anak yang saya kandung selama ini dan seterusnya bahagia sebab Haziq pakai baju yang saya beli dan yang saya pilih. Emo kan? Hahahaha...Tapi itulah perasaan saya waktu tu.

Dan kini, baju tu masih elok lagi keadaannya, masih boleh dipakai oleh baby baru ni nanti. Saya fikir, walaupun baju ni akan season nanti, saya tetap akan simpan baju ini, sebab ini adalah antara kenangan manis dalam hidup saya. ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *