I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, October 4, 2012

Tekak Pijar

Masa mengandungkan Haziq dulu, seingat saya, saya tak pernah rasa pijar kat tekak ni.

Pijar tu rasa macam kita makan makanan pedas yang amat, lepas minum air banyak-banyak pun masih lagi rasa bahang kepanasan dan kepedasan makanan tu. Itulah yang saya tengah rasa sekarang ini. Pijar, pijar, pijar.

Saya baru je makan beberapa keping rempeyek sambil buat keje. Tengah makan, terus rasa pijar lagi, apalagi terusla minum air banyak-banyak. Amazingly, the pijar is still there! Hehehehe... confirm lah takkan hilang rasa ni sebab ini salah satu perubahan yang saya alami semasa hamil kali ini.

Tak tahulah kenapa boleh rasa pijar dan tak tau apa penjelasan saintifik di sebalik semua ini. Belum sempat nak menggoogle. Hormon changes, maybe?

Bila rasa pijar, rasa rindu nak jumpa baby. Nanti nak cerita kat baby pengalaman Mama masa mengandungkan baby. Mama sayang baby... ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *