I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 26, 2012

Mama, Nak Bilo

Minum Milo anda jadi sihat dan kuat!

Selain daripada minum Mamil Mama sekarang ni, saya suka sangat minum Milo. Bila minum Milo kurang manis panas-panas suam gitu terasa nikmatnyaaaaa...Heaven ok! Rasa bahagia lepas dapat minum Milo, dengan syarat mesti pakai susu manis cap Dairy Champ sahaja, kalau brand lain taklah rasa heaven sangat. Boleh gitu? Hahahahaha....

Ada satu malam tu, masa saya tengah minum Milo, Haziq datang kat saya, tanya "Pe tu?". Hahaha... pandai anak Mama ni, prihatin dengan apa yang Mama minum ye. So saya cakapla "Mama minum Milo, sedap". So Haziq cakap - nak sikit, so saya bagilah, lepas seteguk, dia buat muka siap muncung lagi, macam tak sedap gitu. So saya biarkan jelah, ingatkan Haziq tak suka Milo.

Tup-tup..

"Mama, nak Bilo..."

"Erk...Ma ingat Haziq tak suka...tak sedap..."

"Dap... Ma, nak Bilo.." (Dap tu maksudnye - sedap)

Lepas tu Haziq terus ambil cawan saya, terus minum dengan rakusnya.... dan rakusnya... dan rakusnya....

Sampai habis!!!!!

Erk...terkedu diriku....

"Mmmmm....aahhhhh...dap...dap...." kata Haziq sambil kesat "misai" Milo kat mulut dia guna lengan....

Haihh...sabar jelah...

p/s : Mama sayang Haziq sangat-sangat. Haziq jadi anak yang baik ye sayang.... ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *