I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 5, 2012

Ma Yuyumi

"Ma... yuyumi.."

"Ma... yuyumi..."

"Ma... nyanyi ar...yuyumi...nyanyi..."

Haaa... agak-agak boleh teka tak apekendanya yuyumi tu? Sumi jelly kah dia? Permainan yoyo kah dia? Takkan nyanyi sumi jelly pulak? Ataupun nyanyi permainan yoyo? Haaa.... teka jangan tak teka tau...

*
*
*
*
*
*
*
*

Yuyumi tu ialah sebutan Haziq sekarang ni, maksudnya "I love you, you love me". Hahahahaha...comel kan? Mula-mula saya langsung tak faham apa benda yuyumi tu, tapi setelah diamati dan berusaha gigih nak memahamkan apa yang anak kesayangan ni nak sampaikan, barulah saya faham. ^_^

Kisahnya bermula begini. Abah saya (Tok Wan Haziq) ada belikan komputer mainan untuk Haziq, ala yang biasa jual kat kedai-kedai tu ada belajar A, B, C nombor 1,2, 3 dan lagu-lagu. So salah satu benda dalam komputer ni (kami panggil ni laptop Haziq, hahahaha...) ialah lagu-lagu riang kanak-kanak. Salah satunya lagu "I Love You, You Love Me" tu lah.

Saya pulak jenis yang suka menyanyi dan bercerita, kadang-kadang create je cerita entah apa-apa yang penting mesti happy ending dan ayat standard ending cerita saya ialah "dan mereka pun hidup bahagia selama-lamanya..." Hahahaha... Mama Haziq ni banyak terpengaruh dengan cerita Hindustan kot ni...Hahahaha...

So bila lepas bercerita, mesti nak nyanyi jadinya saya nyanyi lah lagu ni berulang-ulang kali. And guess what, sesi bercerita dan menyanyi ni adalah pada masa saya drive balik kerja setiap hari, itulah antara masa berkualiti saya dengan Haziq.

Bila dah hari-hari nyanyi lagu ni, Haziq pun dah hafal dah kat mana nak tekan button kat laptop dia supaya keluar lagu ni. Pandainya anak Mama!! Tapi setiap kali Haziq tekan button tu, mesti Haziq suruh saya yang nyanyi dan masa saya nyanyi dia akan goyang-goyangkan badan dan kepala dia sambil tersenyum manis siap lentokkan kepala lagi. Haih sayang, makin lama makin sayang Mama kat Haziq tau. Sweet sangat moment-moment balik kerja setiap hari dengan Haziq, hilang semua penat Mama kerja kat ofis tau. ^_^

Jom kita nyanyi lagu Yuyumi sama-sama.. hehehe...

I love you, you love me,
We are happy family,
With a great big hug,
And a kiss from me to you,
Won't you say you love me too (Haziq pandai sambung "too" kat belakang... ^_^)


I love you, you love me,
We are happy family,
With a great big hug,
And a kiss from me to you,
Won't you say you love me too (Haziq pandai sambung "too" kat belakang... ^_^)

Haziq, Mama love you so much sayang...mmmuahhh... ^_^

p/s : Haziq, kadang-kadang Mama perasan Haziq nyanyi lagu Yuyumi ni sorang-sorang, slow jer macam taknak Mama dengar... tapi sebenarnya Mama dah dengar Haziq nyanyi tau....yang paling buat Mama happy sangat sebab Haziq nyanyi dengan penuh perasaan eventho it is in your own language..(cakap tak berbutir lagi..hehehe...) yang penting Mama appreciate your every little effort... Love you eternally, sayang... ^_^


2 comments:

salzymommyhood said...

kak uniii!! best nyer ajiq da pandai nyanyi!

nnt nor nak cipta lagu utk baby nor. hehehehe...kene mintak tlg kak uni ni. helppp! :D

Uni said...

ye kak uni setuju! ciptalah banyak2 lagu untuk baby nor nnt.. tak kisahlah tempo tunggang langgang ke, lirik ulang2 yang same ke, yg penting lagu tu dicipta khas daripada ibu untuk anaknye...

kak uni boleh tolong...no hal punye...hehehehe.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *