I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, October 30, 2012

Kuetiaw Goreng & Sambal Tumis Udang


Baru-baru ini saya dan kawan-kawan telah mengadakan Potluck, lokasinya macam biasa di pantry ofis masa lunch hour. Saya memang standby perut daripada pagi lagi, sanggup makan roti je untuk alas perut demi nak makan sedap-sedap time lunch nanti. Hahahahaa...lawak jelah, kalau Haziq tahu Mamanya rakus macam ni, malu i... hehehe..

Disebabkan lunch hour yang singkat iaitu 1 jam saja (standard lah tu 1 jam kan?), kami makan pon cepat-cepat je, dan mana makanan yang tak sempat dimakan, kami tapau untuk dimakan masa waktu tea break petangnya, dan kalau perut dah penuh, terus bawak balik rumah untuk dinner! Best kan, sebab tak payah susah-susah nak masak. Hahahaa..

Oklah, sekarang jom cuci mata.

Saya bawa kuetiaw goreng dan sambal tumis udang.

Kuetiaw goreng super delicious!!!


Sambal tumis udang yang sedap sehingga menjilat jari dan bibir!

Ini pula juadah yang dibawa oleh kawan-kawan saya :

Nasi jagung yang ohsem - saya makan sampai tambah 3x, opsss!!


Pajeri nenas - saya tak makan nenas sangat, jadi pajeri nenas pun saya tak makan


Kurma kambing - segerrrr!!!


Pulut kuning yang dilawankan dengan rendang daging, heaven occay!


Saya bantai makan lontong nasi ni dengan sambal tumis udang, pastu dengan rendang daging pulak. Wahhhh...


Ungkep ayam masakan jawa - agak pedas tapi bila dimakan bersama nasi jagung, sedapnya....


Sambal udang - udangnya comel-comel kat dalam


Rendang daging yang empuk - nikmat rasanya bila makan daging dan lepas tu tak terlekat kat celah gigi. Hahahaha...


Dah makan macam-macam, makan puding ni pulak sejukkan tekak yang dah pijar tu


Salah buah - terus terang cakap, saya ni reti makan buah je, bila dah jadi salad macam ni,
terus tak reti nak makan, tapi saya tetap jamah hasil air tangan kawan-kawan


Aiskrim magnum - saya makan yang almond, agak manis
pastu bilas dengan air masak banyak-banyak


Alhamdulillah di atas rezeki ini ya Allah... terima kasih kawan-kawanku... ^_^

2 comments:

fiza said...

Meriah dgn makanan. Arghhhh...lapar.

Uni said...

Hai Kak Fiza. Itulah kuasa makanan, kita tengok makanan je dah boleh jadi lapar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *