I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, August 24, 2011

I Love My Job.... Yeay!!


Ingat tak ari tu saya cerita pasal saya sibuk yang amat sangat?

Lama kelamaan, mungkin juga berkat bulan Ramadhan yang mulia ini, saya dapat menyesuaikan diri bekerja secara lone ranger. Hanya saya seorang di dept. ni, tp bab2decision making yg besar2, ada 2 org bos yg supervise saya. Tapi kebanyakan masa, saya urus kerja saya sendiri. 

Terkenang zaman masa saya mula-mula memasuki alam pekerjaan (bile ya tu? mmm...tahun 2005) saya juga bekerja secara lone ranger. Sebenarnya ada banyak pros and cons bila kerja seorang diri ni, tapi saya sentiasa cuba untuk lihat secara positif dan banyakkan bersabar. Contoh macam cuti raya tahun ni, saya dapat cuti seminggu (Yahoooo!!) dan tak payah sibuk-sibuk nak rotate dengan orang lain. Contoh yang tak berapa best sikit, time kerja sangat banyak, kadang-kadang nak berjalan pun sampai tak larat. Letih sangat!!!

Kenapa saya suka kerja secara lone ranger yek...Mmmm...for what I knew, saya tak suke diarah! Tak suka...Saya tak suka orang decide my time, my day, my work bla bla bla... 

Jadinya sekarang, saya bersyukur di atas setiap perancangan yang Allah telah tentukan dalam kerjaya saya. Bak kata orang, kita hanya merancang, Allah yang menentukan, tapi perancangan Allah adalah yang terbaik.

Alhamdulillah...

UNI is smiling... ^_^


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *