I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, March 13, 2017

Mood Holiday ON!


Weekend lepas done booking hotel. Memang dah plan nak bawak anak-anak tido hotel musim cuti sekolah ni. Alah, 1 malam jer pun. Hehehe...

Since suami tak boleh nak bercuti panjang, dan cuti yang ada pun kena bahagi 2 (nak balik kampung dan juga nak bawak anak-anak bercuti tido hotel), jadi kami guna apa je masa yang ada. Yang penting, taknak terlepas MOMENT yang ada.

Actually dah lama jugaklah kami sekeluarga tak pergi bercuti ataupun pergi tido hotel. Dah sooooo long sangat rasanya. Dah plan tapi tak jadi. Dah plan pastu tak booking. Dan macam-macam lagilah. So kali ni, mesti kasi jadi juga. Lagi-lagi bila Haziq dah sekolah. Harapkan time cuti sekolah ni ajelah masa kami sekeluarga dapat berkumpul sama (Err.. tau kan cuti hujung minggu kat Johor ni tak sama between swasta & gomen?)

And now, mood holiday is already ON!! Yeayy!!

Sunday, March 12, 2017

Nak Tulis Berapa Entry di Blog Dalam Seminggu?


Dulu saya ada buat satu Blogging Logbook.

Sekarang ni bila saya review semula logbook tu, terus gelakkan diri sendiri. Set target punyalah tinggi menggunung, langsung pun tak tercapai pun sebenarnya.

Akhir tahun 2015 - target nak tulis 5 entry dalam sehari. dalam sehari uolssss... haaaa banyak tak banyaklah tu... paling banyak, saya boleh achieve 4 entry sehari. Masa tu masih lagi hantar anak ke babysitter, so saya punya ruang masa yang banyak untuk menulis.

Awal tahun 2016 - target nak tulis 3 entry dalam sehari. Yang ni ada jugaklah yang tercapai dalam bulan Jan-Feb 2016. Masuk bulan Mac dan seterusnya, makin lama makin slow. Bulan Mei, itulah bulan terakhir saya buat jadual blogging nih. Lepas tu stop terus. Busy uruskan anak-anak sebab masa ni memang dah jaga anak fulltime.

Jun 2016 - logbook senyap. Langsung tak update apa-apa dah. masa ni saya dah start join Team Usahawan Natuwrel, jadi fokus banyak kat fb jer. Dengan blog ni sekali ditinggalkan seketika.

Mac 2017 - fefeeling nak buat comeback kat blog. RINDU!

Bila dah buat comeback ni, taknak lagi dah set target yang bukan-bukan. Yang sendiri tak mampu nak capai pastu sendiri rasa tak best.

So saya target nak tulis 1-3 entry seminggu di blog. Oklah tu kan, in shaa Allah mampu nak capai walaupun mungkin bukan 100%.

Korang tulis berapa entry dalam seminggu? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *