I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Saturday, May 27, 2017

Sedekah RM60, Dapat Dalam RM600-RM800 (Part II)


Sambungan dari sini.


So dalam masa singkat yang diberikan, saya pun google lah tentang Xiaomi Mi Pad 2. Tak banyak info sangat sebab semua info pun lebih kurang sama jer, semua tentang spec tab tu. Pastu tak jumpa pulak mana-mana review yang orang dah guna tab Xiaomi ni.


Menyedari diri sendiri ni agak slow bab-bab gadget, so saya fikir nak Samsung aje. Sebab features lebih kurang sama dengan tablet saya yang dah rosak tu. Cuma kali ni rasa tak mo lagi dah pakai tablet. Handphone okey sangat dah.


Tapi diri ni malu nak bagitau. Yelah, orang offer kita tab Xiaomi, takkan kita nak request lain pulak. Tak sampai hati. So saya rilek dulu. Tanpa disangka lagi, orang tu whatsapp, katanya "Kalau nak beli Samsung ke atau apa-apa brand lain yang suka, bagitau jer. No problem". Eh macam tau-tau jer. Orang ni ada sixth sense ker?


So saya bagitaulah, kalau boleh saya nak Samsung Galaxy J5 tapi kalau tak dapat J5, J3 pun boleh. Saya okey jer.


So orang tu siap tanye semua detail spec hp yang saya nak. Saya blurlah kejap, sebab katanya nak bagi hadiah, so bagi lah camne rupa pun saya okey jer. Tapi dia kata dia nak bagi handphone ikut apa yang saya nak. So kalau camtu, saya pun bagitaulah details yang saya nak. Hehehe...


Dan beberapa hari selepas tu, saya pun dapat hadiah handphone baru saya. Alhamdulillah :) Happy me!


Saya cerita kat sini, bukan nak canang soal berapa jumlah sedekah saya, bukan juga soal apa yang saya dapat, tapi point saya ialah, bila kita rasa susah, cubalah bersedekah lebih sikit dari yang kita biasa buat. Serta mohonlah ampun atas segala dosa-doa. Moga-moga Allah permudahkan segala urusan kita :)


Tq Allah
Tq seseorang yang sudi hadiahkan saya handphone ini. Saya betul-betul happy dan sangat hargai pemberian ini :)

Sunday, May 21, 2017

Sedekah RM60, Dapat Dalam RM600-RM800 (Part I)


Kisah semalam. Jumaat 19 Mei 2017

Saya hantar anak-anak ke rumah pengasuh untuk setengah hari, sebab ada urusan sket kene setel segera.

Dah setel urusan, sebelum nak amik anak-anak semula, saya terfikir nak belikan sesuatu sebagai hadiah Mother's Day untuk pengasuh.

Tapi tak tau nak beli apa, sebab memang tak plan nak beli. Idea tiba-tiba je datang. Kebetulan masa tu saya di Pusat Bandar PG. Saya fikir nak beli kek jer. Kek = celebration.

Pergi survey kek kat Season. Takde yang berkenan di hati. Terus call suami, minta pendapat dia.

Dia kata, beli KFC. Sure orang makan petang-petang ni. Meriah gitu.

So saya belilah KFC. Total semua dalam RM60+. Saya ikhlaskan pembelian untuk pengasuh.

Bila masuk kereta nak gerak ke rumah pengasuh, ada bunyi whatsapp masuk. Saya check dulu.

ADA ORANG NAK HADIAHKAN SAYA TABLET!!!

aduh, tereksaited seketika. Memang sebelum tu saya ada berwhatsapp dengan seseorang ni. Minta pendapat hp mana yang bagus. Saya nak beli.  Nak ganti tablet saya ni. Sebab tablet saya sekarang dah problem sangat-sangat. Charging 25 jam tapi bateri masuk 12% jer. Huhuhu...

Tapi tak sangka lah pulak, diskas punya diskas, orang tu nak belikan tab terus untuk saya. Nak belikan XIAOMI MI PAD 2.

Saya tau xiaomi tapi tak tau xiaomi ade pad jugak. Hehehe.. orang tu beri masa untuk saya google info pasal tab xiaomi ni. Then konfemkan. Sebab dia nak terus proceed beli untuk saya.

Tak tau nak gambarkan macamana perasaan saya masa tu. Last-last saya bertenang dulu. Dan terus gerak ke rumah pengasuh.

Sambil drive, sambil recall semula keputusan nak hadiahkan pengasuh KFC sempena Mother's Day.

Allah balas 10x ganda. Dengan sesuatu yang sangat-sangat saya perlukan ketika ini.

Cerita selanjutnya bersambung di Part II.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *